Engsel Galaxy Z Fold 5 Bukan Ketangguhan Pesaingnya, Tetapi Ia Mempunyai Satu Kelebihan Besar

77
NextPit oppo find n2 flip hands on engsel
© NextPit

Samsung dilaporkan sedang menguji engsel titisan air mata baharu Galaxy Z Fold 5. Proses itu memastikan komponen itu akan bertahan selepas 200,000 kali ganda. Walaupun ia lebih pendek daripada apa yang boleh dilakukan oleh pesaing, peranti boleh lipat Samsung yang akan datang mendapat kelebihan yang satu ini.

Jika mengikut jadual perkakasan Samsung, Galaxy Z Fold 5 sepatutnya dilancarkan seawal Ogos. Telefon pintar boleh lipat dijangka membawa peningkatan besar kepada mekanisme lipatannya dengan memasukkan engsel titisan air mata. Komponen penting ini membolehkan peranti dilipat rata dan secara mendadak mengurangkan lipatan atau kedutan pada skrin yang masih berleluasa pada Galaxy Z Fold 4 (semakan).

  • Jangan ketinggalan: Telefon pintar boleh lipat terbaik pada tahun 2023.

Ujian ketahanan bersamaan dengan 100 kali ganda setiap hari

Penerbitan Korea Selatan The Elec kini melaporkan bahawa Samsung telah mula menguji engsel pada Galaxy Z Fold 5 yang akan bertahan lima hari berturut-turut. Sehubungan itu, langkah ini memastikan engsel akan mengekalkan 85% daripada kekuatan awalnya selepas dilipat 200,000 kali.

Engsel Honor Magic Vs

Honor mengatakan engselnya lebih tahan lama daripada Samsung. / © NextPit

Walaupun penanda aras adalah serupa dengan Galaxy Z Fold 4, bilangannya adalah lebih pendek daripada apa yang dipasarkan oleh Oppo pada Find N2 yang disemak oleh NextPit atau Honor Magic Vs yang diuji baru-baru ini sebanyak 400,000 kali. Bagi pengguna, angka ini jauh melebihi apa yang boleh dicapai oleh penggunaan biasa. Untuk Galaxy Z Fold 5, ini bersamaan dengan lipatan 100 kali sehari selama lima tahun.

Kelebihan besar Samsung Galaxy Z Fold 5

Berbanding dengan peranti boleh lipat berjenama China, bagaimanapun, Galaxy Z Fold 5 Samsung mungkin mendapat kalis air IPX8 atau diberi nilai untuk menahan kedalaman sehingga 1.5 meter, yang dikekalkan daripada pendahulunya. Ini adalah kelebihan utama yang ditawarkan oleh Samsung pada peranti lipatnya sehingga kini.

Sebagai tambahan kepada Galaxy Z Fold 5 lipat penuh, Galaxy Z Flip 5 juga boleh mendapat manfaat daripada engsel titisan dan perlindungan kemasukan yang sama. Tambahan pula, peranti kulit kerang itu dikhabarkan akan menampilkan skrin penutup yang lebih besar yang akan mengurangkan skrin yang terdapat pada Motorola Razr 2022 dan Oppo Find N2 Flip yang diuji oleh Antoine Engels.

Pada pendapat anda, yang manakah lebih penting dalam peranti: kalis air atau binaan teguh? Kami ingin mendengar pendapat anda tentang perkara ini.

Melalui: GSMArena
Sumber:
TheElec