Fitbit Charge 6: Khabar angin Menunjukkan Butang Baharu dan Sokongan Google Apps

31
NextPit Fitbit Charge 5 dari dekat
© nextpit

Fitbit terus menawarkan pelbagai jenis penjejak kecergasan dan jam tangan pintar walaupun ia telah diperoleh sepenuhnya oleh Google pada tahun 2021. Ini termasuk Fitbit Charge 5 yang terletak di antara penjejak Inspire 3 (ulasan) dan jam pintar Versa 4 (ulasan). Kini, laporan baharu membayangkan bahawa syarikat itu mungkin hampir melancarkan Charge 6 yang dikatakan akan menghantar butang fizikal baharu dan sokongan untuk apl dan perkhidmatan Google.

  • Jangan ketinggalan: Penjejak Fitbit dan jam tangan pintar dibandingkan

Butang baharu pada Fitbit Charge 6

Seperti yang dipetik oleh sumber 9toGoogle, Fitbit Charge 6 boleh menambah butang khusus yang telah dikeluarkan daripada Charge 5 yang kami uji. Sehubungan itu, butang akan menambah kawalan navigasi untuk pengguna di atas operasi sentuh. Sebagai contoh, pengguna boleh melakukan gerak isyarat seperti membangunkan penjejak atau menavigasi kembali dari apl pergi ke menu utama, yang mungkin berguna semasa bersenam.

Butang itu dikatakan direka bentuk secara fizikal dan bukan jenis haptik tidak seperti pada Sense asal. Dengan nota sedemikian, ia boleh mencerminkan kunci dan kedudukan yang terdapat pada Fitbit Versa 4, yang menempatkannya di sebelah kanan.

Fitbit Versa 4

Paparan OLED bagi Fitbit Versa 4 adalah terang dan tajam. / © NextPit

Sokongan untuk menjalankan apl Google pada Fitbit Charge 6

Selain itu, Google juga dikatakan akan memperluaskan sokongan untuk menjalankan aplikasi seperti Peta dan YouTube Music on the Charge 6. Walau bagaimanapun, fungsi apl ini pada UI Fitbit hanya boleh dihadkan kepada kawalan main balik asas untuk trek atau mempunyai lokasi pratetap apabila menggunakan navigasi belokan demi belokan dengan Peta. Kita mungkin juga melihat Google Wallet tiba di penjejak juga.

Berkenaan dengan ciri-ciri lain, adalah selamat untuk mengatakan bahawa kita akan melihat alat penjejakan kesihatan dan kecergasan yang penting daripada pendahulu dikekalkan, termasuk ECG atas permintaan dihidupkan selain pemantauan tidur dan tekanan. Mungkin, Fitbit akan menambah lebih banyak latihan juga, yang merupakan salah satu keluhan kami dari model sebelumnya.

Tarikh keluaran Fitbit Charge 6

Tiada butiran ketersediaan yang tepat diberikan. Tetapi kita mungkin melihat Google mengumumkan Fitbit Charge 6 bulan ini, berdasarkan tetingkap pelancaran Fitbit Charge 5 sebelum ini yang telah dibuat secara rasmi pada September dua tahun lalu dan pemfailan FCC baru-baru ini bagi penjejak.

Secara berasingan, Pixel Watch 2 Google ditetapkan untuk debut pada 4 Oktober. Jam pintar premium itu disahkan mempunyai kaca berkubah yang sama dan dijangka dikuasakan oleh cipset Snapdragon W5 yang jauh lebih pantas dan cekap. Ia juga menambah sambungan jalur ultra lebar untuk penjejakan lokasi masa nyata dan pengecasan USB yang lebih pantas.

Apakah ciri lain yang paling anda nantikan daripada Fitbit Charge 6? Adakah anda lebih suka menggunakan penjejak kecergasan daripada jam tangan pintar standard? Beritahu kami dalam ulasan.

Melalui: 9to5Google


Artikel sebelumnyaArtikel sebelumnya

Artikel seterusnyaArtikel seterusnya