Fitbit menambah ciri baharu untuk mempertingkatkan penjejak Charge 5 dan Luxe

118
NextPit Fitbit Charge 5 tangan
© NextPit

Fitbit akhirnya mendayakan ciri Cari Telefon Saya pada penjejak kecergasannya. Ia telah menjadi ciri yang sangat diminta oleh komuniti jenama untuk beberapa waktu sekarang. Dengan kedua-dua Fitbit Luxe dan Fitbit Charge 5, pengguna boleh memanfaatkan ciri baharu ini yang sudah tersedia daripada jam tangan pintar dan penjejak lain.

TL;DR

  • Cari Telefon Saya kini tersedia untuk penjejak Fitbit Luxe dan Charge 5.
  • Ciri ini telah ditambah melalui kemas kini perisian terkini.
  • Fitbit juga memperkenalkan muka jam baharu bersama-sama kemas kini ini.

Bagaimana ciri Cari Telefon Saya berfungsi

Walaupun sudah tersedia untuk jam tangan pintar Fitbit, ciri Cari Telefon Saya membenarkan penggera pemakai atau ping telefon pintar yang disambungkan. Ia adalah ciri yang berguna dalam situasi anda kehilangan penglihatan telefon anda, terutamanya dalam bilik tidur anda yang bersepah. Nasib baik, ciri ini berfungsi sebaliknya apabila tiba masanya untuk mencari peranti Fitbit anda.

Masih terdapat kriteria yang perlu anda pertimbangkan untuk menggunakan fungsi tambahan ini. Sebagai contoh, telefon anda harus disambungkan ke jam pintar atau penjejak kecergasan anda melalui sambungan Bluetooth. Dan itu memerlukan mereka berada dalam julat yang disokong untuk memulakan sambungan. Setelah disambungkan, anda hanya boleh menavigasi pada apl boleh pakai atau mudah alih anda untuk mula ping peranti yang hilang. Seperti tag pintar, peranti sasaran kemudiannya akan memainkan bunyi yang kuat.

Pada masa ini, kemas kini perisian dengan nombor versi 1.171.50 dilancarkan kepada pengguna Fitbit Charge 5 dan Fitbit Luxe di seluruh dunia. Tidak ada maklumat sama ada kemas kini ini akan tiba pada penjejak kecergasan Fitbit yang lain juga.

Cara menggunakan muka jam baharu untuk Fitbit Luxe dan Charge 5 anda

Bersama-sama dengan kemas kini ini, Fitbit juga telah memperkenalkan set muka jam baharu yang boleh anda gunakan untuk menyesuaikan penjejak. Pengguna boleh mengakses muka jam tersuai ini melalui aplikasi Fitbit pada telefon pintar mereka. Khususnya, hanya pergi ke bahagian gambar profil tab Hari Ini dan kemudian pilih imej peranti. Akhir sekali, pergi ke galeri dan ketik bahagian jam.