Fitbit Sense 2 bocor dengan sensor dan butang ECG yang direka bentuk semula

100
NextPit fitbit rasa hero2
© NextPit

Fitbit Sense 2 telah dibocorkan bersama dengan Fitbit Versa 4 dalam satu set foto langsung yang baharu. Kedua-dua peranti boleh pakai pintar boleh menumpukan pada membawa fungsi yang dinaik taraf daripada mempunyai penampilan baharu yang dramatik. Pengganti jam tangan pintar Fitbit Sense bukan sahaja boleh mendapatkan butang yang direka bentuk semula tetapi juga kemas kini penting kepada salah satu ciri utamanya.

TL;DR

  • Jam pintar Sense 2 dan Versa 4 Fitbit yang akan datang bocor dalam gambar.
  • Kedua-dua Fitbit Sense 2 dan Versa 4 akan dilancarkan dengan butang fizikal.
  • Sense 2 dikatakan mempunyai sensor ECG yang direka bentuk semula.

Sensor ECG yang dipertingkatkan pada Fitbit Sense 2

Berdasarkan imej yang dikongsi oleh 9to5Google, Sense 2 Fitbit yang akan datang akan tiba dengan perubahan sederhana, terutamanya pada bahagian luarnya. Seperti yang dilaporkan laman web, Fitbit kini telah menyepadukan penderia ECG yang digunakan untuk mengukur bacaan AFib dalam bezel paparan—dan jika anda melihat dengan teliti, anda boleh melihat kenalan. Reka bentuk terkini menampilkan sisi bulat seragam berbanding kemasan terbelah pendahulunya. Secara keseluruhan, jam tangan pintar baharu ini mempunyai faktor bentuk segi empat sama.

  • Baca lebih lanjut: Penjejak Fitbit terbaik yang boleh anda beli pada tahun 2022

  • Baca lebih lanjut: Fitbit Versa 3 dan Fitbit Sense dibandingkan

Jam pintar Fitbit Sense 2

Jam tangan pintar Fitbit Sense 2 yang didakwa dengan sensor ECG yang direka bentuk semula. / © 9to5Google

Sebelum ini telah dilaporkan bahawa Fitbit akan menyingkirkan kunci kapasitif dari Sense 2 yang memihak kepada butang sentuhan yang menonjol. Kebocoran hari ini disokong dengan laporan sebelumnya dengan butang baharu diletakkan di sebelah kiri jam tangan.

Fitbit Sense 2 juga akan menggunakan plat bawah yang direka bentuk semula dengan dua gerbang logam tambahan seperti yang dilihat pada salah satu imej. Tidak jelas sama ada ini akan digunakan untuk penderia pemantauan baharu atau menaik taraf salah satu komponen semasa. Tekaan saya ialah sensor digunakan untuk pengukuran EDA. Walau apa pun, peranti itu disahkan mengekalkan penarafan kalis airnya serta penderia suhu dan fungsi GPS yang dicadangkan oleh penjenamaan tercetak.

Jam pintar Fitbit Sense 2 ECG

Itu mungkin Fitbit Sense 2 dengan susun atur sensor baharu di belakangnya / © Fitbit

Bagi Versa 4 pula, jam tangan pintar yang lebih mampu milik juga akan menampilkan selongsong bulat sedikit dengan butang sentuhan di sebelah kiri. Sensor di bahagian belakang hampir tidak berubah walaupun. Jadi pada ketika ini, kemungkinan besar Sense 2 akan mendapat kemas kini sensor, manakala Versa 4 mempunyai set ciri yang sama seperti Versa 3.

Jam pintar Fitbit Versa 4

Butang fizikal baharu Fitbit Versa 4 dan sisi bulat ditunjukkan di sini. / © 9to5Google

Harga dan ketersediaan Fitbit Sense 2 dan Versa 4

Fitbit dijangka memperkenalkan Sense 2 dan Versa 4 generasi baharu pada tahun ini. Pasangan ini akan dijalankan pada Fitbit OS dan bukannya Google Wear OS 3. Untuk rujukan harga, Fitbit Sense pertama telah dilancarkan pada harga $330 dan Versa 3 untuk $230.

  • Baca lebih lanjut: Kajian Fitbit Sense dan kajian Fitbit Versa 3

Sumber:
9to5Google