Fon kepala Bluetooth terbaik untuk sukan pada tahun 2020

101
AndroidPIT Sveva Telekom 2
© NextPit

Mendengar muzik semasa sesi sukan kami sudah menjadi kebiasaan. Tetapi jika anda ingin mengelakkan kejutan yang tidak menyenangkan dan menikmati kualiti bunyi yang baik, adalah penting untuk memilih fon kepala Bluetooth yang betul. Dalam artikel ini, kami telah menyediakan pilihan pendek set kepala Bluetooth terbaik untuk sukan di pasaran pada tahun 2020.

Disebabkan kejayaan Apple Airpods dan penyingkiran palam bicu mini pada banyak telefon pintar, pasaran fon kepala Bluetooth telah dimulakan baru-baru ini. Oleh itu, bilangan rujukan yang tersedia di pasaran adalah sangat besar, jadi kami hanya menumpukan pada beberapa model yang menawarkan nilai terbaik untuk wang.

Cara memilih fon kepala sukan yang sesuai untuk anda

Sudah tentu, mencari fon kepala telefon pintar terbaik adalah pilihan yang sangat subjektif dan peribadi. Keperluan kualiti audio berbeza dari pengguna ke pengguna. Jenis fon kepala juga penting: wayarles sebenar atau wayarles. Ia adalah soal keselesaan tetapi juga penyelenggaraan, sesetengah pengguna tidak menghargai wayarles sebenar kerana mereka takut kehilangannya. Kalis air (termasuk tahap kalis airnya) juga merupakan kriteria penting untuk dipertimbangkan jika anda ingin menggunakan fon kepala dalam keadaan istimewa. Oleh itu, anda harus memberi perhatian khusus kepada tahap pensijilan IP. Jangan terlepas pandang kepentingan julat Bluetooth, sama ada. Jika anda merancang untuk menggunakan fon kepala sukan anda di gim, anda boleh meninggalkan telefon anda di tempat yang selamat semasa anda bersenam, seperti di dalam bilik persalinan, sambil mengekalkan sambungan ke fon kepala anda. Google Pixel Buds 2, yang tidak dikeluarkan, menjanjikan ciri ini sebagai contoh.

 • Mengapa saya sangat teruja untuk Google Pixel Buds 2

Anker Sound Spirit Pro Pro

Soundcore Spirit Pro Anker menawarkan nisbah kualiti harga yang sangat baik. Keselesaan dan pensijilan IP68 membolehkan anda menggunakan fon kepala wayarles ini untuk semua jenis aktiviti sukan, malah dari semasa ke semasa, fon kepala kekal selesa dan selamat di telinga. Autonomi juga merupakan salah satu perkara yang baik dengan hampir 10 jam masa mendengar.

Sudah tentu, fon kepala tidak menonjol terutamanya untuk prestasi mereka tetapi untuk harganya, mereka menawarkan pengalaman muzik yang baik dan lebih baik daripada kebanyakan pesaingnya. Dengan ketiadaan sistem pengurangan hingar yang aktif, fon kepala, mengikut reka bentuk, juga mengasingkan agak baik dari bunyi persekitaran. Ringkasnya, pilihan untuk dipertimbangkan bagi sesiapa yang mencari fon kepala dalam telinga yang ringkas untuk bersukan tanpa membebankan wang.

 • Kajian Anker Sound Spirit Pro
AndroidPIT anker soundcore spirit pro hero

Anker Sound Spirit Pro mempunyai sistem magnetik untuk menyimpannya. AndroidPIT

Ciri-ciri utama

 • Fon kepala tanpa wayar
 • Harga yang menarik
 • Rintangan air IP 68

Sony WF-SP700N

Fon kepala Sony WF-SP700N (WF untuk WireFree, SP untuk SplashProof dan N untuk Noise Cancelling) pada dasarnya adalah versi sporty bagi set kepala WF-1000Xnya. Ciri menarik fon kepala ini ialah ciri Kesedaran Ambien, yang menyediakan pengurangan hingar aktif, jadi teknologi ini menyekat semua sumber gangguan semasa latihan anda.

Selesa semasa sesi sukan, fon kepala wayarles sebenar Sony juga menawarkan kualiti bunyi yang baik yang anda tidak akan kecewa secara keseluruhan, memandangkan harganya. Kami hanya akan menyesali aplikasi yang tidak semestinya sangat intuitif untuk sukan ini dan purata autonomi keseluruhan berbanding pesaingnya.

 • Ulasan penuh Sony WF-SP700N
Sony WF 06

Pengurangan hingar tanpa wayar sebenar. AndroidPIT

Ciri-ciri utama

 • Fon kepala tanpa wayar sebenar
 • Pengurangan hingar aktif
 • Rintangan air IPX4

Jabra Elite Active 65t

Evolusi model Elite 65t, Jabra Elite Active 65t ialah model sukan pengeluar Denmark kerana ia mempunyai pensijilan IP56 untuk rintangan peluh. Selebihnya, perbezaan antara kedua-dua model agak tipis. Fon kepala mengekalkan kualiti yang sama, iaitu kualiti bunyi yang sangat baik, keselesaan yang sangat baik (termasuk semasa sesi sukan), reka bentuk yang menarik dan kemudahan penggunaan, terutamanya apabila dipasangkan dengan telefon pintar anda.

Accelerometer juga disertakan pada Jabra Elite Active 65t, memberikan anda maklumat tambahan tentang usaha anda melalui aplikasi mudah alih, tersedia secara percuma pada Android dan iOS. Fon kepala lebih dekat dengan ciri yang ditawarkan oleh Under Armour Sport Wireless JBL.

Ciri-ciri utama

 • Fon kepala tanpa wayar sebenar
 • Rintangan air IP56
 • Mudah digunakan dan digunakan
 • Fungsi sukan yang sangat terhad

Bose SoundSport Percuma

Sudah tentu, Bose juga menawarkan fon kepala dalam julatnya untuk sukan. Dua produk amat sesuai: Bose SoundSport Wireless dan Bose SoundSport Free. Saya memutuskan untuk mengekalkan yang kedua iaitu 100% fon kepala dalam telinga tanpa wayar.

Walaupun sistem wayarles 100% ini kadangkala boleh berbahaya dan lebih terdedah kepada jatuh, Bose SoundSport Free hanya menawarkan ergonomik yang luar biasa, memastikan sokongan sempurna dan keselesaan mewah. Sama ada dari segi julat, penggunaan atau ketersambungan, fon kepala wayarles sejati Bose tidak mengecewakan sama sekali, dan akhirnya, dari segi bunyi, kami dapati kaki Bose tipikal dengan bunyi pengilang yang bercirikan.

Ciri-ciri utama

 • Fon kepala tanpa wayar sebenar
 • Rintangan air IPX4
 • Kualiti bunyi
 • Autonomi yang baik

Beats Powerbeats Pro

Produk terbaharu pengeluar Amerika, Beats Powerbeats Pro, ialah model wayarles sebenar pertama jenama itu. Mereka menawarkan reka bentuk yang akan meyakinkan sesetengah atlet terima kasih kepada gelung yang melingkari telinga. Seperti AirPods generasi ke-2, mereka membawa cip H1 Apple dan oleh itu boleh mendapat manfaat daripada fungsi yang terhasil, seperti sambungan yang lebih pantas ke iPhone dan ciri “Dis Siri” dalam mod bebas tangan khususnya. Powerbeats Pro juga diperakui IPX4 untuk menahan semua keadaan cuaca dan aktiviti fizikal.

Untuk selebihnya, kami dapati kualiti kemasan yang baik dan bahagian audio yang meyakinkan. Beats masih mengekalkan bunyi yang agak kuat dalam “bass” tetapi julat pertengahannya jelas. Akhir sekali, kawalan lengkap, kemudahan penggunaan dan autonomi yang sangat baik (lebih daripada 10 jam) akan memuaskan hati pelanggan yang paling menuntut.

Ciri-ciri utama

 • Fon kepala wayarles sebenar
 • Keselesaan
 • Rintangan air IPX4
 • Hayat bateri yang sangat murah

RHA TrueConnect

RHA TrueConnect ialah fon kepala wayarles sejati gaya AirPods Apple yang menampilkan petua silikon untuk kesesuaian yang selamat menjadikannya sangat baik untuk sukan. Teknologi Bluetooth 5 juga menjamin sambungan kuat yang tidak akan terputus jika anda menyimpang terlalu jauh dari telefon pintar anda di gim. Terdapat juga pensijilan IPX5 yang cukup baik untuk melindungi anda daripada peluh dan hujan renyai jika anda bersenam di luar rumah. Secara keseluruhannya, RHA TrueConnect ialah penyelesaian berpatutan untuk keperluan fon kepala sukan anda.

Ciri-ciri utama

 • Kesesuaian yang selamat
 • Pensijilan IPX5
 • Harga mampu milik

Dan apakah set kepala Bluetooth yang anda gunakan untuk sukan? Adakah anda lebih suka wayarles atau wayarles sebenar? Berapa banyak wang yang anda sanggup laburkan untuk sepasang? Beritahu kami segala-galanya dalam komen.