Fortnite Mobile: petua dan petua untuk kemenangan diraja

80
Ulasan AndroidPIT Fortnite 1
© NextPit

Fortnite Mobile tersedia untuk Android dan iOS dan semua orang boleh menikmati permainan battle royale yang popular pada telefon pintar mereka. Tetapi untuk bertahan dan menjadi salah seorang pemain terakhir yang tinggal dalam bulatan bukanlah mudah. Dalam Fortnite anda perlu menggabungkan beberapa kemahiran untuk menang kerana selain menembak anda perlu membina-banyak.

  • Ulasan Fortnite untuk Android: berbaloi untuk menunggu?
  • Apa yang saya pelajari daripada jurulatih pro Fortnite

Lompat ke:

Tetapkan diri anda untuk kemenangan

Sebelum anda mula bermain, terdapat beberapa tetapan yang boleh anda sesuaikan. Sebagai langkah pertama, adalah baik untuk melaraskan sensitiviti skrin dan menukarnya mengikut citarasa dan pengalaman anda dalam permainan. Secara peribadi, saya lebih suka mempunyai ketiga-tiga sensitiviti yang cukup tinggi supaya saya tidak perlu menggerakkan jari saya terlalu banyak jika saya mahu berpusing.

Terdapat juga beberapa parameter yang saya suka nyahaktifkan semasa membina, seperti pembinaan turbo dan penukaran bahan automatik. Saya lebih suka memilih pada setiap masa apa yang perlu dimasukkan dan tidak membelanjakan sumber secara automatik.

Petua AndroidPIT Fortnite 01

Sesuaikan ikut citarasa. / © NextPit

Pilih tempat untuk mendarat dan lakukannya berdekatan dengan krew anda

Jika anda bermain sebagai pasangan atau dalam satu pasukan, lihat peta sebelum melompat untuk melihat ke mana orang lain mahu pergi. Kekal bersama adalah kunci kejayaan. Terbang pantas dan menuju ke kawasan di mana anda bersetuju untuk mendarat.

Apabila anda sampai ke tanah, peluncur itu terbuka secara berkadaran dengan permukaan di bawah anda, jadi jika anda terbang di atas gunung ia akan terbuka lebih cepat daripada jika anda terbang di atas sungai. Kedengarannya bodoh, tetapi helah ini akan membantu anda sampai ke tanah dengan lebih cepat.

Pilih dengan baik di mana anda mendarat. Jangan masuk ke dalam bangunan yang sudah ada orang di dalamnya. Cuba lakukannya terus dalam tetingkap. Jika anda belum mempunyai banyak kemahiran dengan glider, anda sentiasa boleh mendarat di atas bumbung. Tidak ada tangga tetapi anda boleh memotong bumbung, jadi anda boleh memasuki bangunan dan membawa bahan bersama anda untuk membina.

Petua AndroidPIT Fortnite 02

Sebelum anda melompat, lihat di mana anda mahu jatuh. / © NextPit

Belajar berlari

Berlari adalah asas. Sasaran yang bergerak sangat sukar untuk dicapai. Oleh itu, apabila anda pergi dari satu bangunan ke bangunan lain atau apabila anda berlari dari ribut, lebih baik anda bangun dengan pantas. Hanya ketik dua kali pada batang ibu jari maya untuk mengunci diri anda ke dalam mod larian, dan ulangi untuk menukar kembali ke kelajuan biasa apabila anda selamat.

Petua AndroidPIT Fortnite 04

Lari tanpa henti. / © NextPit

Jika mereka menembak, anda melompat

Apabila anda melompat, lebih sukar bagi orang lain untuk mengejar anda, dan, ia berulang, sasaran yang bergerak lebih sukar untuk dicapai. Jenis katak-katak sebagai bentuk lokasi sudah menjadi jenaka yang terkenal tentang Fortnite, tetapi ia digunakan secara meluas atas sebab tertentu. Jika anda berlari dan anda mendengar atau melihat peluru bersiul di sekeliling anda, lompat untuk menyelamatkan nyawa anda. Pergerakan adalah penting untuk terus hidup selama mungkin.

Merompak segala-galanya, bukan hanya senjata

Menjarah adalah kuncinya. Terdapat 5 gred senjata, dari biasa kepada legenda. Sudah tentu, anda harus menyimpan yang terbaik. Anda akan dapat mengenalinya dengan cepat melalui warna. Daripada lebih teruk kepada lebih baik: kelabu, hijau, biru, ungu dan kuning. Sudah tentu, pemain lain adalah sumber senjata terbaik. Ingat juga bahawa anda boleh menembak dengan jari kiri anda.

Anda biasanya mendapati peluru yang mencukupi, tetapi ia sentiasa baik untuk menyelamatkan untuk berjaga-jaga. Jika anda mempunyai musuh yang tersingkir dan ingin membunuhnya untuk mendapatkan barangan mereka, tembak dengan senjata yang anda tidak gunakan banyak supaya anda tidak membazirkan peluru dari senjata yang baik.

Sentiasa bawa senjata jarak jauh, seperti dalam bahagian terakhir permainan apabila semua orang bersembunyi di menara, senjata yang kuat boleh membuat semua perbezaan.

Petua AndroidPIT Fortnite 03

Musuh adalah sumber utama rampasan. / © NextPit

Musnahkan dan bongkar

Setiap pemain Fortnite bermula dengan pilihan yang boleh digunakan untuk ‘menyerang’ persekitaran dan menuai bahan seperti kayu dan batu. Sama seperti Minecraft, dunia Fortnite terdiri daripada blok yang tidak kelihatan, kebanyakannya mengandungi sumber.

Hampir semua perkara boleh dipukul dengan pick dan dilombong…bangunan, kenderaan, pokok, gunung – sebut sahaja. Dan, melainkan anda benar-benar perlu menggunakan ciri alam sekitar, sebaiknya potong semuanya dan ambil bahan untuk digunakan apabila anda memerlukannya, tetapi berhati-hati untuk memastikan anda bersendirian dahulu, kerana musuh yang berdekatan akan tertarik kepada bunyi bising . Untuk bertahan dalam permainan lewat, anda perlu membina, dan anda tidak mahu kekurangan bahan.

Bangunan boleh menyelamatkan nyawa anda

Ini adalah salah satu aspek Fortnite yang paling sukar dalam mudah alih kerana ketepatan kawalan sentuhan; melakukannya dengan pantas memerlukan banyak latihan.

Semasa membina, gunakan bahan yang lebih kuat di bahagian luar dan kayu di bahagian dalam untuk menjimatkan bahan keras. Bina tembok untuk mempertahankan diri dan letakkan tanjakan untuk menembak. Dalam bulatan terakhir, adalah perkara biasa untuk mencari menara. Jika anda bermain dalam kumpulan, sebaiknya bekerjasama: pukulan terbaik terus menembak ke arah musuh manakala selebihnya cuba membongkar kubu. Anda juga boleh membina untuk memerangkap musuh.

Petua AndroidPIT Fortnite 05

Bangunan untuk kedua-dua serangan dan pertahanan. / © NextPit

Susun senjata anda dekat dengan jari anda

Kami mempunyai lima tempat untuk menyusun senjata, barangan kesihatan dan barangan perisai. Lubang pertama di sebelah kiri sentiasa diduduki oleh beliung tetapi yang di sebelah kanan biasanya lebih bebas. Sentuh butang pada beg galas anda untuk membuka panel kanan. Di bahagian bawah, anda mempunyai lima lubang yang anda lihat pada skrin permainan biasa. Letakkan senjata kegemaran anda di sebelah kanan untuk mengaktifkannya sejurus selepas anda selesai membina. Semasa permainan, saya menukar susunan perkara beberapa kali supaya saya boleh mengeluarkan senjata kegemaran saya secepat mungkin – pecahan sesaat boleh bermakna hidup dan mati!

Petua AndroidPIT Fortnite 06

Susun peralatan anda untuk mempunyai alatan terbaik untuk diserahkan. / © NextPit

Medkit lebih baik daripada pembalut

Pembalut adalah baik jika ribut telah menangkap anda dan hujan asid telah melemahkan anda, tetapi untuk bertahan hingga akhir permainan adalah lebih baik untuk membawa Medkit. Tin Jus Slurp sebaiknya digunakan secepat mungkin supaya ia tidak mengambil ruang, dan jika anda tidak mempunyai ruang kosong, anda sentiasa boleh membuang sesuatu atau minum sesuatu dan kemudian mengambil barang yang anda tercicir.

Gunakan fon kepala dan tonton paparan

Mendengar dari mana tangkapan datang adalah perkara pertama yang perlu anda lakukan untuk bertindak balas dalam masa. Dengan set kepala stereo, anda akan mengenali dalam seperseribu saat dari mana tembakan itu dilepaskan. Di samping itu, paparan akan memberi amaran kepada anda dari mana bunyi itu datang sekiranya anda masih mempunyai sebarang keraguan. Malah ada kalanya saya mendengar bunyi tembakan di satu sisi tetapi pada skrin saya melihat seseorang sedang bergerak di sisi lain, jadi perhatikan kedua-duanya.

Gunakan Mod Taman Permainan untuk berlatih

Salah satu perkara yang hebat tentang Fortnite ialah apabila anda memainkan mod biasa, selalunya masih agak menyeronokkan untuk gagal. Lagipun, anda tidak perlu menunggu terlalu lama untuk mencuba lagi, dan kami belajar daripada kesilapan kami. Tetapi jika anda mendapati bahawa anda terus disingkirkan sebelum anda benar-benar boleh mempelajari tali, mencuba taktik baharu atau berlatih kemahiran membina anda – maka sudah tiba masanya untuk keluar daripada pertandingan dan mencuba Mod Taman Permainan.

Mod Taman Permainan berlaku pada peta battle royale, tetapi pemain mempunyai respawn yang tidak terhingga selepas mati dan terdapat lebih banyak rampasan di sekeliling. Anda mempunyai satu jam penuh untuk bermain-main tanpa akibat sebelum ribut akhirnya berakhir. Ia adalah tempat yang sesuai untuk membiasakan diri dengan senjata yang berbeza, bereksperimen dengan strategi baharu.

Petikan skrin 20180903 183216 Fortnite

Latih bangunan anda dalam Mod Taman Permainan. / © NextPit (tangkapan skrin)

Penggunaan Mod Taman Permainan yang terbaik pada pendapat saya? Berlatih membina anda sehingga anda boleh melontarkan tanjakan dan kubu dengan cepat di bawah tekanan, kerana ia adalah perkara yang paling sukar untuk dikuasai apabila anda diserang.

Pantau kemas kini

Epic Games melakukan yang terbaik untuk memastikan Fortnite sentiasa segar dengan kemas kini biasa, termasuk pakaian baharu dan Mod Masa Terhad tetapi juga pengenalan senjata dan item baharu yang boleh mengubah keseimbangan permainan dengan ketara. Sesetengah senjata boleh dialihkan, yang lain dinerf atau digilap, kerosakan atau rintangan kesan alam sekitar tertentu boleh diubah.

  • Adakah Fortnite merobek PUBG? Ya, tetapi tindakan undang-undang ini bodoh
  • Setiap permainan harus menyalin Fortnite, tetapi bukan cara anda berfikir

Walaupun petua di atas akan sentiasa membantu sepanjang hayat Fortnite, setelah anda menguasai asas-asasnya, anda harus mengikuti perubahan baharu supaya anda mengetahui lebih awal senjata apa yang telah menjadi lebih baik, atau jenis serangan atau item baharu yang perlu diperhatikan. Apabila Epic Games memperkenalkan tampung baharu, kami sentiasa menyerlahkan perubahan penting dalam artikel ini.

Sementara itu, pemain yang berminat harus menyemak artikel berikut untuk mendapatkan permainan terbaik di Gedung Play sekarang.

  • Nak yang terbaru? Ini adalah permainan baharu terbaik beberapa bulan lalu
  • Pilihan editor kami untuk permainan Android terbaik sepanjang masa

Apakah platform yang anda mainkan Fortnite? Adakah anda mempunyai petua anda sendiri yang ingin anda kongsikan dengan kami?