Fosil Keluar dari Pasaran Jam Tangan Pintar dan Jam Hibrid

12
Jam pintar Fossil Gen 6 Hybrid menampilkan warna
© Fosil

Walaupun jam tangan pintar Fosil tidak dianggap sepopular rakan sejawat Galaxy Watch Samsung, syarikat itu masih mempunyai kehadiran yang boleh dikenali dalam sfera OS Wear. Fossil berjaya memperkenalkan beberapa entri sejak beberapa tahun, termasuk Gen 6 yang dikuasakan oleh Wear OS 3. Nampaknya model ini akan menjadi yang terakhir selepas syarikat mengesahkan bahawa ia akan menghentikan perniagaan jam tangan pintarnya.

  • Jangan ketinggalan ini: Jam tangan pintar terbaik yang boleh anda beli pada tahun 2024

Menurut wakil Fossil yang bercakap dengan The Verge, syarikat itu memutuskan untuk menghentikan pengeluaran jam tangan pintar sama sekali, termasuk model jam tangan hibrid. Ia menyerlahkan sebab di sebalik langkah ini sebagai menyedari “landskap yang berkembang”. Fosil juga dikatakan menumpukan dan “mengalihkan semula sumbernya” kepada jam tangan tradisionalnya dan produk lain.

Fosil Gen 6 Edisi Kesejahteraan

Fossil Gen 6 Wellness Edition berjalan pada Wear OS 3. / © Fossil / Tangkapan skrin oleh NextPit

Lebih penting lagi, Fossil tidak akan meninggalkan pengguna sedia ada sepenuhnya. Syarikat itu masih merancang untuk memastikan model jam tangan pintarnya disokong melalui kemas kini dan pembaikan perisian. Dalam erti kata lain, Fossil Gen 6 harus terus menerima kemas kini dan mungkin ciri baharu selagi syarikat itu mengekalkan talian berjalan.

Sokongan itu juga akan meliputi jenama jam tangan pintar Fossil yang lain seperti Skagen Gen 6 selain Citizen, Diesel dan Michael Kors, antara lain.

Baru tahun lepas, Fossil menghantar kemas kini Wear OS 3.5 utama kepada jam tangan pintar Gen 6. Perisian tegar memperkenalkan banyak ciri, perubahan kecil UI dan membantu meningkatkan prestasi dan hayat bateri peranti ini. Walau bagaimanapun, kemas kini juga datang dengan banyak pepijat dan isu.

Dengan Fossil meninggalkan pasaran jam tangan pintar Android, terdapat kurang satu pengeluar yang menawarkan peranti boleh pakai yang dikuasakan OS Wear. Pada masa ini, kami boleh mengharapkan Google dengan Pixel Watch dan Watch 2 (ulasan), Samsung dengan Galaxy Watch dan Mobvoi dengan Ticwatch Pro 5 (ulasan) sebagai pemain utama yang tinggal.

Pernahkah anda menggunakan atau memiliki jam tangan pintar Fossil baru-baru ini? Apakah pendapat anda tentang Fosil membaling tuala? Kami ingin mendengar jawapan anda.

Melalui: The Verge