Fossil mengumumkan jam tangan Gen 6 Wellness Edition dan kemas kini Wear OS 3

99
Fossil gen 6 Wellness edition smartwatch black wear os 3
© Fosil / Tangkapan Skrin oleh NextPit

Fossil mengeluarkan kemas kini Wear OS 3.0 kepada segelintir jam tangan pintarnya. Di samping keluaran perisian, Fossil Gen 6 Wellness Edition turut diperkenalkan. Jam tangan pintar datang dengan perubahan reka bentuk kecil tetapi berjalan pada sistem pengendalian boleh pakai terbaharu Google di luar kotak.

TL;DR

  • Fosil melancarkan Edisi Kesejahteraan Gen 6.
  • Jam tangan pintar berharga $299 dan dikuasakan oleh cipset Snapdragon 4100+.
  • Fosil mengumumkan ketersediaan Wear OS 3.0

Fossil Gen 6 Wellness Edition membawa rupa dan ciri jam pintar standard Gen 6 (Venture). Jadi, ia mungkin mengecewakan sesetengah peminat yang menjangkakan beberapa peningkatan drastik. Fosil boleh menjawab jangkaan tersebut pada Fosil Gen 7 yang akan datang.

  • Ketahui: Jam tangan pintar dan penjejak manakah yang akan mendapat kemas kini Wear OS 3.0?

Spesifikasi Fosil Gen 6 Wellness Edition

Begitu juga, model Gen 6 baharu mempunyai paparan sentuh AMOLED 1.28 inci di bahagian tengah. Ia digabungkan dengan mahkota berputar dan dua penolak di sebelah kanan. Paparan dilindungi oleh sarung 44mm dengan tepi melengkung yang tersedia dalam emas mawar, hitam atau perak. Tambahan pula, jalur 20mm juga boleh diganti melalui jenis gesper konvensional.

Fosil Gen 6

Fossil Gen 6 Wellness Edition dalam warna perak / © Fossil / Tangkapan skrin oleh NextPit

Edisi Kesejahteraan Gen 6 Fossil dikuasakan oleh pemproses Snapdragon 4100+, cip yang sama ditemui pada siri Gen 6. Selain itu, jam tangan pintar gaya hidup mempunyai 1GB RAM dan storan 8GB yang mencukupi. Terdapat juga pelbagai sambungan seperti WiFi, Bluetooth 5.0, GPS dan NFC. Ia berjalan pada Wear OS 3.0 yang menyerupai antara muka Pixel Watch Google.

Fossil Gen 6 Wellness Edition berharga $299 dan mendapat hayat bateri sehari pada mod jam pintarnya. Fosil mengatakan jam tangan boleh dicas ke 80% dalam masa 30 minit. Selain ciri pembantu suara, kadar denyutan jantung berterusan, oksigen darah dan pemantauan tidur tersedia. Lebih penting lagi, ia juga menggunakan VO2Max untuk menjejak status kecergasan pengguna semasa latihan.

Wear OS 3.0 tiba pada jam tangan pintar Gen 6 Fossil

Pada masa yang sama, Fossil akan menghantar kemas kini Wear OS 3 kepada Fossil Gen 6 termasuk varian Skagen, Michael Kors dan Razer bagi barisan itu. Perisian tegar akan berlaku pada 17 Oktober. Yang penting, Fossil menasihatkan bahawa peningkatan ke Wear OS 3 akan menetapkan semula tetapan jam tangan ini.

Jam tangan pintar fosil yang serasi dengan Wear OS 3.0:

  • Fosil Gen 6
  • Michael Kors Gen 6
  • Skagen Falster Gen 6
  • Razer x Fosil Gen 6

Sebaliknya, Google telah mengumumkan bahawa ia akan membenarkan pengeluar menghantar kemas kini Wear OS sekali setiap tahun. Ini seterusnya mengikuti irama tahunan OS Android dalam telefon pintar dan tablet.