Foto dan Butiran Galaxy Z Fold 6 ‘Ultra’ Dijejaki

17
nextpit Kajian Samsung Galaxy Z Fold 5
© nextpit

Dengan siri Galaxy S24 telah dikeluarkan, kebocoran mengenai telefon pintar boleh lipat Samsung yang akan datang terus muncul. Paparan baharu Galaxy Z Fold 6 yang akan datang telah muncul bersama khabar angin baharu tentang model “Ultra”. Jika reka bentuk yang digambarkan adalah benar, peranti itu akan memaparkan beberapa sentuhan luaran yang patut diberi perhatian yang berasal dari Galaxy Z Fold 5 (ulasan).

  • Baca juga: Melihat alam semesta telefon pintar Samsung Galaxy

Samsung Galaxy yang lebih boxier boleh dilipat

Ihsan daripada pembocor prolifik OnLeaks (melalui SmartPrix), imej yang diberikan komputer bagi Galaxy Z Fold 6 mendedahkan cara reka bentuknya menyokong pemikiran tentang faktor bentuk yang lebih bertinju dan lebih luas yang setanding dengan Galaxy S24 Ultra. Walaupun ia masih memakai bingkai rata, ia menjadi jelas sudutnya lebih tajam dengan pulau kamera yang lebih menonjol dan kanta di belakang.

Dimensi Galaxy Z Fold 6 yang terbuka sepenuhnya berukuran 153.5 x 132.5 x 6.1 mm, menjadikannya sedikit lebih pendek daripada Z Fold 5 yang berukuran 154.9 x 129.9 x 6.1 mm. Walaupun terdapat perubahan dalam saiz, nampaknya paparan utama 7.6 inci dan paparan 6.2 inci akan dikekalkan.

Samsung Galaxy Z Fold 6

Render Galaxy Z Fold 6 Samsung apabila dibuka sepenuhnya. / © Mengenai Kebocoran / SmartPrix

Yang ketara, ketebalan apabila dibuka sepenuhnya kekal tidak berubah, bercanggah dengan laporan awal bahawa Galaxy Z Fold 6 akan kurus. Walau bagaimanapun, masih mungkin peranti itu masih lebih nipis, tetapi ini bergantung pada jenis engsel yang digunakan dan jurang antara skrin yang dilipat.

Samsung Galaxy Z Fold 6

Paparan Galaxy Z Fold 6 Samsung menunjukkan bentuk yang lebih bertinju. / © Mengenai Kebocoran / SmartPrix

Tiada sebutan mengenai titanium di sini berbanding dengan apa yang didakwa oleh kebocoran lain. Di samping itu, pemaparan dan perincian ini tidak menambah Galaxy Z Fold 6 yang “sangat nipis” yang boleh digabungkan dengan peranti boleh lipat mewah lain seperti OnePlus Open dan Google Pixel Fold 2 yang dikhabarkan.

Mengenai spesifikasi, Galaxy Z Fold 6 akan dikuasakan oleh SoC Snapdragon 8 Gen 3 dan membawa modul tiga kamera dengan penembak utama 50 MP yang dipadankan dengan lensa telefoto 12 MP ultra lebar dan 12 MP. Pada masa yang sama, ia harus berjalan pada Android 14 dengan kulit One UI.

Adakah terdapat Samsung Galaxy Z Fold 6 Ultra?

Untuk merumitkan lagi keadaan, kini terdapat bisikan di MWC 2024 di Barcelona (melalui WinFuture) bahawa Samsung sedang mengusahakan Galaxy Z Fold 6 Ultra, yang didakwa mempunyai spesifikasi yang lebih kuat dan mungkin binaan yang lebih premium daripada model vanila. Penganalisis paparan Ross Young juga menyatakan bahawa model ini mungkin mendapat silo terbina dalam untuk S Pen.

Kewujudan model Z Fold yang lain diselaraskan dengan laporan dua model boleh lipat gaya buku dalam perancangan Samsung. Walau bagaimanapun, berita terkini merujuk kepada model yang lebih mahal dan berkebolehan dan bukannya Galaxy Z Fold FE yang lebih murah.

Samsung belum mengumumkan sebarang rancangan untuk pelancaran Galaxy Z Fold 6 atau Galaxy Z Flip 6 Ultra. Bagaimanapun, jadual biasa meletakkan acara Unpacked seterusnya pada bulan Julai di mana Galaxy Ring yang dipamerkan di MWC juga akan debut.

Adakah anda percaya Samsung akan melancarkan Galaxy Z Fold 6 Ultra? Biarkan kami mendengar pendapat anda dalam ulasan.