Foto OnePlus 12 Baharu Mendedahkan Penderia Kamera Misteri

30
ujian nextpit oneplus 11 19
© nextpit

Berikutan spesifikasi bocor dan gambar awal OnePlus 12, butiran tambahan tentang telefon pintar Android perdana seterusnya terus muncul. Yang terbaru berkenaan dengan set rendering yang memberikan pandangan yang lebih dekat pada unit prototaip OnePlus 12 yang didakwa mungkin lebih hampir dengan produk akhir.

Baca juga: Telefon pintar premium terbaik yang boleh anda beli dengan harga kurang daripada $600 pada tahun 2023

Sumber yang sama (melalui MySmartPrix) telah bekerjasama untuk bahan baharu OnePlus 12 yang ditunjukkan dalam warna hitam dengan kemasan batu pasir. Jelas sekali, kebanyakan perbezaan yang terdapat dalam gambar yang dikemas kini boleh dilihat pada panel belakang peranti, yang kini memaparkan pulau kamera biasa dan menyerupai OnePlus 11 yang disemak oleh rakan sekerja kami Matt.

Penderia kamera OnePlus 12 baharu

Bagi persediaan, pemegang tempat kamera biasa masih boleh dilihat. Bagaimanapun, segmen keempat yang sebelum ini diduduki oleh denyar LED mempunyai penderia misteri yang ditempatkan manakala denyar itu sendiri telah digerakkan lebih dekat ke tepi. Tidak jelas apakah sensor itu atau fungsinya. Kami boleh menganggap ia adalah penderia laser yang dimaksudkan untuk memfokus yang serupa dengan Galaxy S23 Ultra (ulasan).

Walau apa pun, ketiga-tiga kamera itu kekal tidak berubah dengan ketara dengan sensor periskop yang dikhabarkan masih ada. Difahamkan bahawa snapper khusus ini mempunyai zum optik 3x manakala kamera selebihnya termasuk sensor ultra-lebar 50 MP dan 50 MP utama. Pada masa yang sama, keseluruhan penjenamaan Hasselblad nampaknya digantikan dengan logo ‘H’ yang bersendirian.

OnePlus 12 memaparkan

Paparan OnePlus 12: Lama (kiri) lwn muka baharu (kanan) peranti berdasarkan prototaip. / © MySmartPrix / OnLeaks

Membalikkannya, lubang tebuk tengah dari paparan sebelumnya masih ada, yang merupakan pelepasan dari potongan sebelah kiri pada OnePlus 11. Potongan itu dikatakan memuatkan kamera swafoto 32 MP. Tambahan pula, paparan melengkung disebut-sebut sebagai OLED 6.7-inci dengan resolusi QHD+ dan kadar penyegaran 120 Hz.

Spesifikasi dan ciri utama OnePlus 12

Apabila bercakap mengenai spesifikasi dalaman, OnePlus 12 akan dikuasakan oleh cipset Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3. Dikhabarkan konfigurasi RAM boleh bermula dengan 16 GB sambil menawarkan sehingga 24 GB pada pilihan yang paling mahal. Kapasiti bateri dipercayai mencecah 5,400 mAh, walaupun masih tiada bukti kukuh untuk menyokongnya. Begitu juga, kelajuan pengecasan dijangka 120 watt (berwayar) dan 50 watt (tanpa wayar).

OnePlus 12 boleh debut pada Disember ini di China terlebih dahulu, yang masih beberapa bulan lagi dari sekarang. Pelancaran global boleh diikuti pada Januari atau Februari 2024. Belum ada maklumat mengenai harga peranti itu, tetapi kami mungkin melihatnya dijual pada harga yang tidak berubah, sekurang-kurangnya di AS.

Apa pendapat anda tentang sensor OnePlus 12 yang baharu? Adakah anda fikir ini adalah penderia suhu seperti yang terdapat dalam Google Pixel 8 Pro yang akan datang? Beritahu kami jawapan anda dalam ulasan.

Sumber:
MySmartPrix