Foto Xperia 1 VI Sony Mungkin Tidak Mungkin Dipalsukan

16
Kajian Sony Xperia 1 Mark V NextPit 03
© nextpit

Sejak beberapa tahun kebelakangan ini, Sony telah mendorong telefon pintar Xperianya sebagai telefon kamera profesional, dan mereka sentiasa cuba untuk memperkenalkan sesuatu kejayaan dengan perantinya. Sebagai contoh, Xperia 1 Mark V (ulasan) pertama kali dilengkapi dengan penderia imej CMOS bertindan dwi lapis pertama seumpamanya, dan kini dikhabarkan bahawa Xperia 1 VI mungkin menambah tandatangan digital dalam kamera mudah alih pertama.

  • Baca juga: Telefon kamera terbaik berbanding dalam ujian buta

Sony dan Associated Press baru-baru ini mengumumkan bahawa mereka telah selesai menguji tandatangan digital dalam kamera baharu untuk memerangi imej dan maklumat palsu. Sehubungan itu, ciri ini menggunakan sistem “Mekanik Foto” proprietari yang dibangunkan oleh Camera Bits, yang mengekalkan tandatangan pada foto walaupun metadata diedit dengan perisian pasca pemprosesan.

Walaupun digital dalam kamera akan tersedia terlebih dahulu pada beberapa kamera lengkap Sony, laporan baharu di Weibo (melalui SumahoDigest) mencadangkan ciri yang sama akan ditambah pada telefon Xperia tahun depan. Pembocor itu tidak menyatakan mana-mana model telefon, tetapi ia mungkin bermaksud Xperia Pro II yang akan datang atau generasi ke-3, yang merupakan pengganti kepada Xperia Pro-I (semakan).

Sony Xperia 5 V

Xperia 5 V Sony menampilkan kamera dwi yang diterajui oleh sensor utama 48 MP. / © nextpit

Tambahan pula, kemungkinan Sony boleh menggunakan ciri yang sama pada Xperia 1 VI dan Xperia 5 VI yang tidak diumumkan. Kedua-duanya dijadualkan untuk memecahkan perlindungan pada pertengahan tahun 2024 dan dilengkapi dengan SoC Snapdragon 8 Gen 3. Cip itu berkemungkinan boleh mendayakan sistem digital dalam kamera pada mudah alih, atau meningkatkannya lagi, terima kasih kepada pengimejan yang lebih maju dan keupayaan AI yang dibanggakan.

Butiran selebihnya tentang Xperia 1 VI atau Xperia 5 VI adalah terhad pada masa ini, tetapi boleh dikatakan bahawa persediaan kamera dan multimedia yang canggih sekali lagi akan menjadi titik jualan utama peranti ini.

Apakah yang anda ingin lihat pada Sony Xperia 1 VI selain daripada pemproses dan kamera baharu? Tekan kami dengan jawapan anda dalam komen.

Melalui: Sumaho Digest
Sumber:
Sony