Galaxy A15 5G Mungkin Mendapat Hayat Bateri Yang Diperbaiki Tetapi Bukan Prestasi

26
NextPit Samsung Galaxy A14
© nextpit

Dengan apa yang kita tahu, nampaknya Samsung boleh melancarkan Galaxy A15 tidak lama lagi apabila maklumat penting tentang telefon pintar Android bajet terus muncul. Selepas harga dan gambar yang didakwa, penyenaraian penanda aras baharu mendedahkan set cip peranti yang menunjukkan hayat bateri yang lebih baik dan bukannya peningkatan dalam jabatan prestasi atau permainan.

  • Baca juga: Telefon pintar kelas pertengahan terbaik untuk dibeli pada tahun 2023

Samsung Galaxy A15 mungkin membawa hayat bateri yang lebih baik

Dalam repositori GeekBench (melalui Galaxy Club), model 5G Galaxy A15 yang akan datang dilihat akan dijalankan pada SoC MediaTek Dimensity 6100+ baharu. Cip ini dikonfigurasikan dengan pemproses okta-teras yang diterajui oleh dua teras utama yang mencatatkan masa pada 2.2 GHz dan enam teras kecekapan pada 2 GHz. Selain itu, cip ini dilengkapi dengan 4 GB RAM, walaupun tidak jelas sama ada akan terdapat varian dengan memori boleh dikonfigurasikan lebih tinggi.

Dari segi skor sintetik, prestasi cip baharu menunjukkan secara relatifnya tidak berubah daripada Dimensity 700 yang ditemui pada Galaxy A14 yang disemak oleh rakan sekerja kami. Khususnya, teras tunggal diredam sedikit pada 664 mata manakala berbilang teras berlegar pada 1700 atau setanding dengan chipset yang lebih lama.

Samsung Galaxy A15 5G

Paparan Samsung Galaxy A15 menunjukkan bingkai rata dan bezel berkurangan sedikit. / © OnLeaks / Tinjauan Teknologi

Walaupun mungkin tidak terdapat perbezaan yang ketara dalam prestasi, Dimensity 6100+ berkemungkinan boleh memberikan Galaxy A15 5G akan datang rangsangan dalam hayat bateri memandangkan ia dibuat pada proses 4 nm. Sebaliknya, Dimensity 700 menggunakan proses litografi 7 nm yang lebih lama. Walau bagaimanapun, masih tiada cara untuk memberitahu berapa lama cip baharu itu boleh meregangkan ketahanan Galaxy A15 dalam kehidupan sebenar.

Spesifikasi lain dan harga Samsung Galaxy A15 (5G)

Di luar cipset, Galaxy A15 dilaporkan turut ditawarkan dalam varian 4G, yang dipercayai bergantung pada SoC Helio G99. Semua model harus menampilkan skrin AMOLED 6.5 inci dengan kadar penyegaran 90 Hz dan resolusi HD penuh bersama-sama dengan kamera utama 50 MP. Pada masa yang sama, Samsung dijangka menggunakan reka bentuk yang lebih rata pada telefon bajet dan yang mungkin juga digabungkan pada Galaxy S24.

Dengan Galaxy A14 yang diperkenalkan pada Januari tahun ini, ada kemungkinan Samsung mungkin mengeluarkan Galaxy A15 dan Galaxy A15 5G pada bulan yang sama pada tahun 2024. Bagi harga, model Galaxy A15 5G dipercayai berharga €250 ($265) di Eropah. Tidak jelas sama ada ia akan dikeluarkan di Amerika Syarikat dan untuk bila.

Apa lagi yang anda ingin lihat daripada Galaxy A15? Adakah anda fikir Samsung perlu but peranti pada OS Android 14 di luar kotak? Beritahu kami jawapan anda dalam ulasan.

Melalui: Kelab Galaxy
Sumber:
GeekBench