Galaxy A34 boleh membuat telefon permainan sederhana dengan harga yang murah

118
Permainan NextPit
© Framesira / Shutterstock.com

Siri Samsung Galaxy A diketahui mempunyai tanda harga yang berpatutan, tetapi kebanyakan model kelihatan berhemat pada beberapa ciri tertentu seperti pilihan pemproses. Itu boleh menjadi cerita yang berbeza pada barisan tahun depan kerana Galaxy A34 jarak pertengahan kini dilaporkan tiba dalam dua varian dengan satu menggunakan MediaTek Dimensity 1080 SoC.

Permulaan 2023 boleh menyaksikan Samsung mengumumkan Galaxy S23 bersama-sama siri Galaxy A yang diperbaharui dan Galaxy S22 FE baharu, semuanya menarik peningkatan yang ketara. Walau bagaimanapun, Galaxy A34 Samsung boleh menjadi salah satu penyertaan yang paling menarik.

  • Jangan ketinggalan: Telefon jarak pertengahan terbaik untuk dibeli pada tahun 2022

Pemproses Samsung Galaxy A34

Penyenaraian baharu menunjukkan bahawa akan ada dua pilihan silikon untuk peranti itu. Yang pertama ialah Exynos 1380 yang sebelum ini dibocorkan dan dijangka akan menjanakan Galaxy A54 juga. Sementara itu, cip baharu yang dikesan daripada repositori Geekbench menghala ke MediaTek Dimensity 1080 yang terdiri daripada pemproses okta-teras yang dikonfigurasikan dengan dua teras prestasi yang mencatatkan masa pada 2.6GHz dan enam teras kecekapan mencapai 2.0GHz.

Imej tarikh keluaran spesifikasi harga Samsung Galaxy A34 2023

Reka bentuk perkongsian Samsung Galaxy A34 (5G) dengan Galaxy A54 / © Twitter/u/OnLeaks

Sebaliknya, Dimensity 1080 ialah SoC jarak pertengahan dengan prestasi hampir kepada Snapdragon 778G Qualcomm. Walaupun agak jauh untuk menuntut Galaxy A34 sebagai telefon permainan, ia dijangka mengendalikan beberapa tajuk permainan jika dipasangkan dengan memori yang mencukupi dalam tetapan sederhana. Tambahan pula, Galaxy A34 akan membuat pilihan yang lebih baik dalam bahagian permainan berbanding Galaxy A54 memandangkan ia akan dijual dengan lebih murah.

Reka bentuk Samsung Galaxy A34

Mengikut kebocoran sebelum ini, Galaxy A34 akan berkongsi reka bentuk dengan Galaxy S23 dengan bahagian belakang rata dan lebih bulat. Susunan tiga kamera menegak akan menggantikan reka bentuk pulau di bahagian belakang. Malangnya, peranti ini lebih melekat pada takuk berbentuk u dan bukannya paparan lubang tebuk yang lebih premium.

Apakah pendapat anda tentang Samsung melengkapkan bajet pertengahannya dengan pemproses yang lebih berkuasa? Adakah anda fikir ia akan membantu jenama memandangkan persaingan kelas pertengahan yang sengit seperti Google Pixel 6a dan OnePlus Nord? Beritahu kami di bahagian komen.

Melalui: MySmartPrice