Galaxy A34 jarak pertengahan Samsung kekal pada takuk hodoh

119
NextPit Samsung Galaxy A33 5G
© NextPit

Samsung sedang menyatukan reka bentuk keseluruhan barisan telefon pintar Galaxynya pada tahun 2023. Penyampaian Galaxy A34 (5G) bajet bajet telah dikongsi hari ini. Ia mengesahkan bahawa peranti yang akan datang akan terperangkap dengan takuk untuk satu tahun lagi, walaupun beberapa bahagian mungkin tidak dapat dibezakan dengan model yang lebih mahal seperti Galaxy A54 dan Galaxy S23.

Pembocor popular OnLeaks menyampaikan satu set imej berkualiti tinggi yang dikatakan Samsung Galaxy A34. Dari segi rupa, telefon bimbit Galaxy generasi seterusnya sepatutnya berkongsi panel rata dan sisi bulat dengan Galaxy S23. Yang ketara, pulau kamera yang landai pada Galaxy A33 juga digantikan dengan potongan kamera pada tatasusunan menegak.

  • Baca juga: Telefon pintar terbaik untuk dibeli pada 2022 di bawah $300

Kedudukan yang terkenal di sini untuk kekal

Ia berada di bahagian hadapan di mana Galaxy A34 tidak berubah dengan takuk berbentuk U. Nampaknya, Galaxy A54 yang bocor kali terakhir adalah satu-satunya yang mendapat manfaat daripada reka bentuk punch-hole. Keputusan Samsung menunjukkan bahawa ia boleh menggunakan paparan AMOLED 6.4 inci resolusi tinggi yang sama yang akhirnya ditemui pada pendahulunya.

Berkenaan dengan ciri-ciri lain Galaxy A34, kamera quad dikurangkan kepada persediaan tiga kali ganda, yang menyokong dengan laporan sebelumnya mengenai Samsung menjatuhkan sensor kedalaman. Tidak jelas sama ada 48 MP utama dan 8 MP ultrawide snappers akan ditambah baik bersama-sama dengan kamera swafoto.

Imej tarikh keluaran spesifikasi harga Samsung Galaxy A34 2023

Reka bentuk perkongsian Samsung Galaxy A34 (5G) dengan Galaxy A54 / © Twitter/u/OnLeaks

Lebih penting lagi, kini dilaporkan bahawa Samsung akan melengkapkan peranti pertengahannya dengan pemproses Exynos baharu. Galaxy A14 dan M14 akan berkongsi Exynos 1330 manakala Galaxy A34 dan Galaxy A54 berkemungkinan menggunakan SoC Exynos 1380 yang lebih pantas.

Harga dan tarikh keluaran Galaxy A34

Samsung Galaxy A33 memulakan kerjaya pada harga $299 pada bulan Mac tahun ini. Jadi, adalah selamat untuk mengandaikan bahawa penggantinya harus tiba pada garis masa yang sama. Sumber itu tidak mendedahkan harga untuk Galaxy A34, tetapi kami tidak menjangkakan sebarang perubahan harga memandangkan betapa malunya jualan telefon pintar pada tahun 2022.

Adakah reka bentuk takuk penting dalam pembelian telefon pintar anda yang seterusnya? Kami ingin mendengar pendapat anda tentang perkara ini.

Sumber:
OnLeaks/Twitter