Galaxy A54 Samsung ialah Telefon Julat Pertengahan Pejal pada $349 (Diskaun 21%)

29
nextpit Paparan Samsung Galaxy A54
© nextpit

Salah satu sebab untuk memiliki telefon bimbit jarak pertengahan ialah anda tidak perlu membelanjakan banyak wang hasil titik peluh anda untuk mendapatkan ciri peringkat perdana. Kebanyakan telefon di pasaran yang berharga sekitar $500 menawarkan nisbah harga-ke-prestasi yang baik, seperti Samsung Galaxy A54. Peranti ini adalah pembelian yang lebih baik kerana ia kembali kepada harga terbaiknya iaitu $349, mengurangkan 22 peratus daripada penyenaraian biasanya.

Apa yang Amazon jual ialah versi AS yang tidak dikunci bagi Samsung Galaxy A54 (ulasan), bermakna ia boleh dilakukan pada mana-mana pembawa prabayar. Ini boleh dipilih dalam jalur warna hitam atau ungu dan disertakan dengan storan onboard 128 GB.

Samsung Galaxy A54

Galaxy A54 kini merupakan kemasukan pertengahan peringkat Samsung yang paling penuh ciri, memberikan spesifikasi yang kukuh pada kadar ini. Ia menampilkan skrin AMOLED 6.4-inci dengan kadar penyegaran 120 Hz, yang lebih cerah berbanding pendahulunya. Peranti ini juga mempunyai penarafan rintangan habuk dan air IP67 sambil dilindungi oleh Gorilla Glass 5 pada kedua-dua bahagian hadapan dan belakang.

Di bawah hud, Galaxy A54 dilengkapi dengan cipset Exynos 1380 dalaman Samsung yang menawarkan prestasi jauh lebih pantas daripada Exynos 1280 Galaxy A53. Cip ini juga membantu dalam menyampaikan hayat bateri yang lebih baik. Pada masa yang sama, ia digabungkan dengan storan onboard 128 GB yang boleh dikembangkan dan 6 GB RAM.

Ulasan Samsung Galaxy A54

Galaxy A54 Samsung dilengkapi dengan skrin AMOLED 6.4 inci dan mendapat pensijilan kalis air dan habuk IP67. / © nextpit

Samsung memberikan Galaxy A54 kamera utama belakang yang lebih baik juga. 50 MP baharu mengambil gambar cahaya malap yang lebih terang, terima kasih kepada saiz piksel yang lebih besar dan pemprosesan perisian yang dikemas kini. Terdapat juga sambungan Wi-Fi 6 dan Bluetooth 5.3 yang lebih pantas dan cekap. Mid-ranger but pada One UI 5 berdasarkan Android 13, tetapi ia dirancang untuk dikemas kini kepada Android 14 yang dikuliti dengan One UI 6.

Dengan kemajuan dalam pelbagai teknologi, adakah anda fikir telefon pintar kelas pertengahan hari ini lebih berkemampuan berbanding tahun-tahun sebelumnya? Kami ingin mendengar pendapat anda tentang perkara ini. Begitu juga, beritahu kami jika anda ingin melihat lebih banyak tawaran Galaxy pada masa hadapan.