Galaxy A55: Imej Baharu Petunjuk Warna Baharu Dan Kamera Makro

13
nextpit Kamera Samsung Galaxy A54
© nextpit

Walaupun kami menjangkakan pelancaran Samsung Galaxy S24 pada 17 Januari, Galaxy A55 jarak pertengahan syarikat yang akan datang terus muncul di radar kami. Paling ketara, paparan dan spesifikasi peranti telah pun dilihat, tetapi kini, foto yang kelihatan rasmi muncul, mengesahkan perubahan reka bentuk dan warna yang besar.

  • Baca juga: Telefon pintar terbaik untuk dibeli dengan harga kurang daripada $400

Warna dan reka bentuk Samsung Galaxy A55

Dalam satu set imej yang dikongsi oleh Android Headlines, Samsung Galaxy A55 akan tersedia dalam warna baharu dengan beberapa berbeza daripada Galaxy A54 (ulasan). Pertama, terdapat Lilac Hebat baharu yang kemungkinan besar akan menggantikan ungu pada pendahulunya dengan kecerunan merah jambu utama. Terdapat juga Awesome Iceblue yang membawa warna biru metalik muda manakala Awesome Navy ialah gabungan grafit dan biru tua.

Bagi reka bentuk, Galaxy A55 masih menampilkan rupa biasa kecuali bingkai yang lebih rata dan Key Island baharu yang menempatkan butang sisi. Menariknya, bingkai itu mempunyai rasa logam berus dan mengesahkan laporan awal menggunakan aluminium, yang merupakan peningkatan daripada bahan polikarbonat pada Galaxy A54. Bezel di hadapan masih menonjol, menunjukkan Samsung tidak mengurangkannya.

Imej dan warna yang kelihatan rasmi Samsung Galaxy A55

Galaxy A55 Samsung mendapat Pulau Utama dan laluan warna baharu / © Android Headlines

Di bahagian belakang, terdapat konfigurasi tiga kamera dengan potongan kanta terapung individu. Walau bagaimanapun, perkara yang mudah kita perhatikan ialah kiraan tiga kamera yang sama. Ini bermakna penderia tengah berkemungkinan besar akan menampilkan kamera 50 MP utama yang sama manakala bahagian atas harus menampilkan penderia ultra lebar. Apa yang boleh mengecewakan ialah penderia bawah dengan penderia makro yang sangat kecil, menunjukkan kehadirannya untuk satu tahun lagi.

Di sebalik penampilannya, Galaxy A55 dikatakan dikuasakan oleh cipset Exynos 1480 Samsung dengan pemproses octa-core yang lebih pantas. Chipset grafik disahkan menggunakan seni bina RDNA 3 AMD, serupa dengan teknologi yang terdapat dalam rakan sejawat Samsung Galaxy perdana. Sementara itu, peranti harus but pada Android 14 dan menampilkan konfigurasi memori asas 8 GB RAM dan storan 128 GB.

Selain itu, Galaxy A55 dilengkapi dengan skrin AMOLED rata. Tidak diketahui sama ada saiz paparan 6.4 inci akan ditingkatkan kali ini. Kapasiti bateri kekal tidak berubah dengan sel 5,000 mAh, dan perkara yang sama berlaku untuk penarafan pengecasan 25 watt.

Samsung kekal membisu mengenai tarikh keluaran Galaxy A55. Bagaimanapun, dengan Galaxy A15 dan Galaxy A25 sudah rasmi di beberapa negara, ia tidak akan mengambil masa terlalu lama sebelum julat pertengahan diperkenalkan. Berapa kos yang anda fikirkan? Kami ingin mendengar jawapan anda dalam ulasan.

Sumber:
Tajuk Android