Galaxy Ring Menawarkan Hayat Bateri yang Lebih Baik daripada Galaxy Watch 6

8
nextpit Samsung Galaxy RingSilver 2
© nextpit

Walaupun Samsung mempamerkan Galaxy Ring di MWC di Barcelona, ​​​​ia masih mengekalkan kebanyakan spesifikasi teknikal yang boleh dipakai secara tersembunyi, termasuk hayat bateri. Nasib baik, kami tidak perlu menunggu lama sehingga tarikh pelancaran sebenar Galaxy Ring. Laporan baharu dari kawasan asal Samsung Korea Selatan telah memberi lebih banyak penerangan mengenai bahagian bateri cincin pintar itu.

  • Baca juga: Cincin pintar teratas berbanding pada 2024

Hayat bateri Samsung Galaxy Ring

Menurut Ketua Eksekutif Kesihatan Digital Samsung, Hon Pak, yang pertama kali dipetik oleh outlet FNNews, Galaxy Ring akan menawarkan 5 hingga 9 hari hayat bateri antara pengecasan. Penilaian ketahanan adalah berdasarkan saiz cincin. Ini bermakna pilihan yang lebih kecil mempunyai hayat bateri dan kapasiti sel terpendek manakala varian cincin terbesar akan mempunyai bateri yang lebih besar.

Sebagai perbandingan, Galaxy Ring sepatutnya menggunakan hayat bateri yang jauh lebih lama daripada Galaxy Watch 6 (ulasan), yang juga boleh menjadikannya lebih sesuai untuk pengguna yang sebelum ini kecewa dengan berat dan bentuk jam pintar itu.

Cincin Samsung dipaparkan dalam Akuarium semasa MWC

Cincin Samsung telah dipaparkan dalam akuarium semasa MWC. / © nextpit

Berdasarkan apa yang kita tahu, Cincin Galaxy akan ditawarkan dalam pelbagai pilihan saiz cincin, antara 5 dan 13. Begitu juga, berat cincin juga bergantung pada saiz. Selain itu, Samsung mengesahkan Galaxy Ring akan tersedia dalam tiga warna: hitam, perak/platinum, dan emas.

Mengenai pengecasan, Samsung tidak berkongsi butiran mengenai perkara ini. Memandangkan kapasiti sel yang kecil, pengecasan Galaxy Ring sepatutnya mengambil masa kurang daripada sejam.

Ciri penjejakan Samsung Galaxy Ring

Ciri cincin lain yang didedahkan oleh syarikat termasuk pengesanan kadar jantung, kadar pernafasan, kependaman tidur dan pergerakan malam. Peranti ini juga akan membolehkan alat pemantauan biasa daripada Samsung Galaxy Watch seperti pedometer, paras oksigen darah, suhu kulit, dan juga pengesanan kitaran haid untuk wanita.

Lebih penting lagi, Samsung turut menyebut fungsi cincin pintar ini akan dilengkapkan dengan Galaxy AI, yang telah ditekankan dalam peranti boleh pakai terbarunya seperti Galaxy Watch dan fon kepala Galaxy Buds.

Samsung dijangka akan memperkenalkan dan melancarkan Galaxy Ring pada bulan Julai pada acara Unpacked kedua di mana telefon pintar boleh lipat generasi akan datang syarikat itu juga dijangka akan didedahkan.

Adakah anda fikir hayat bateri selama seminggu pada Galaxy Ring mencukupi? Kami ingin mendengar pendapat anda dalam ulasan.

Melalui: SamMobile
Sumber:
FNNews