Galaxy Ring: Penjejak Cincin Samsung Dikhabarkan Akan Debut Pada Julai

20
nextpit Rogbid Smart Ring Sensor
© nextpit

Samsung mengesahkan kewujudan penjejak cincin pintar pertamanya pada acara Galaxy S24 pada bulan Januari. Sejak itu, syarikat itu telah memutuskan untuk memainkan permainan jangka panjang, meninggalkan tarikh pelancaran sebenar dan spesifikasi yang boleh dipakai. Walau bagaimanapun, khabar angin baru dari kawasan asal Samsung menunjukkan pengumuman Julai untuk Galaxy Ring.

  • Baca juga: Cincin pintar terbaik yang boleh anda beli pada tahun 2024

Tarikh keluaran dan ciri Samsung Galaxy Ring

Alur berita Korea Selatan ET News menyebut dalam laporan terbarunya bahawa Samsung merancang untuk mendedahkan Galaxy Ring pada bulan Julai pada acara Unpacked keduanya. Paling ketara, masa akan menyelaraskannya dengan kemunculan pertama telefon pintar boleh lipat Samsung generasi akan datang, Galaxy Z Fold 6 dan Galaxy Z Flip 6. Tetingkap pelancaran akan masuk akal kerana ia boleh menjadi regangan jika syarikat memutuskan untuk menyelesaikan tarikh kemudian.

Penerbitan itu juga mendedahkan beberapa ciri utama Galaxy Ring, walaupun ada yang kelihatan meragukan. Menurut mereka, penjejak itu akan menampilkan “pengukuran aliran darah dan fungsi elektrokardiogram”, yang boleh bermakna pengukuran oksigen darah dan kadar denyutan jantung, memandangkan kedua-dua ciri itu tidak boleh dilaksanakan dalam peranti sebesar cincin.

Penjejak boleh pakai pintar Samsung Galaxy Ring

Galaxy Ring Samsung menampilkan berbilang penderia dan sesentuh pengecasan pada bahagian dalamannya. / © Samsung

Galaxy Ring dikatakan menyokong pengesanan tidur dan pembayaran tanpa wayar melalui NFC. Cincin itu juga akan tersedia dalam lapan saiz berbeza, walaupun pilihan warna yang tepat tidak didedahkan. Di samping itu, cincin itu dikatakan “ringan” berdasarkan pengalaman tangan pertama pengguna.

Sementara Galaxy Ring masih dalam fasa ujian dan prototaip, Samsung dijangka memulakan pengeluaran besar-besaran cincin pintar itu pada suku kedua atau menjelang permulaan April.

Galaxy Ring Samsung akan menjadi yang pertama seumpamanya daripada pengeluar telefon pintar utama. Pada masa yang sama, ini akan menyaingi seperti Oura Ring Horizon dan Ultrahuman Ring Air. Syarikat China bersedia untuk mengikuti Samsung juga, seperti rancangan Oppo untuk cincin pintar yang didedahkan dalam paten. Setakat ini, perkembangan semasa mencadangkan cincin pintar Apple jauh daripada menjadi realiti.

Ciri pemantauan kesihatan dan kecergasan penting manakah yang ingin anda lihat dalam Galaxy Ring Samsung? Adakah anda ingin melihat penyelesaian penjejakan yang lebih maju? Kami ingin mendengar pendapat anda dalam ulasan.

Melalui: Arena GSM
Sumber:
Berita ET