Galaxy Ring: Tarikh Keluaran Smart Ring Pertama Samsung Didedahkan

28
Samsung Galaxy Smart Ring Black oura
© Oura

Perkembangan sekitar cincin pintar Samsung yang akan datang, yang dikenali sebagai Cincin Galaxy, terus berkembang. Berikutan tanda dagangan baru-baru ini yang dikesan dari kawasan berbeza, Samsung kini didakwa melancarkan Galaxy Ring menjelang 2024. Malah dipercayai penjejak kecergasan dan kesihatan pintar itu boleh debut bersama Galaxy S24 (Ultra) perdana.

Kemungkinan tarikh keluaran Samsung Galaxy Ring

Menurut pembocor yang boleh dipercayai IceUniverse (melalui Weibo), Samsung boleh membuat cincin boleh pakai pertamanya rasmi pada awal 2024. Tetingkap keluaran ini kemungkinan besar akan jatuh dalam tempoh tetingkap Januari atau Februari apabila Samsung Galaxy S24 dan Galaxy S24 Ultra ditetapkan untuk diumumkan .

Untuk menyokong dakwaan pemberi maklumat itu, saluran berita Patently Apple menggali repositori tanda dagangan Korea Selatan dan mendapati bahawa memang terdapat nama yang difailkan oleh Samsung berkaitan dengan peranti boleh pakai jenis cincin. Kebanyakannya termasuk tanda dagangan seperti Cincin Iris, Cincin Dwi, Cincin Tiga dan Cincin Bujur. Walau bagaimanapun, masih tidak jelas sama ada mana-mana daripada ini akan digunakan dalam produk akhir sama sekali.

Penjejak cincin pintar ultrahuman

Penjejak cincin pintar Ultrahuman. / © Ultrahuman

Secara kebetulan, terdapat juga tanda dagangan menarik ditemui pada bulan Mac yang menunjukkan beberapa peranti boleh pakai Galaxy sedang dibangunkan. Salah satu nama yang disebut ialah Galaxy Index, yang mungkin setara dengan cincin pintar seperti Oura Ring atau boAt Smart Ring yang lebih baharu. Peranti lain dikatakan sebagai gelang dan sejenis cermin mata pintar kendiri.

Ciri Samsung Galaxy Ring

Selain daripada nama-nama yang mungkin ini, tiada butiran mengenai spesifikasi atau ciri Samsung Galaxy Ring. Walau bagaimanapun, kami boleh mengandaikan bahawa ia mungkin berkongsi teknologi biometrik dengan Galaxy Watch 6 dan Galaxy Watch 6 Classic yang dilancarkan baru-baru ini dari segi pemantauan kesejahteraan. Ini juga mungkin disepadukan dengan peranti Galaxy lain untuk penjejakan yang lebih holistik.

Apple adalah satu lagi jenama terkemuka yang dikhabarkan akan melancarkan cincin pintar. Sehingga kini, kewujudan iRing atau Apple Ring ini hanya menunjukkan kepada peranti boleh pakai yang akan dipadankan dengan Vision Pro untuk gerak isyarat udara 3D yang dipertingkatkan.

Adakah anda fikir cincin pintar adalah penjejak penting selain jam tangan pintar? Adakah anda berhasrat untuk membeli Samsung Galaxy Ring sebaik sahaja ia dikeluarkan? Beritahu kami jawapan anda dalam ulasan.


Artikel sebelumnyaArtikel sebelumnya

Artikel seterusnyaArtikel seterusnya