Galaxy S23 FE: Penggantian Galaxy A74 Samsung mungkin dilancarkan pada 2023

73
NextPit samsung galaxy s21 fe sialan
© NextPit

Jika mengikut masa Samsung, Galaxy S22 FE sepatutnya telah pun dilancarkan bulan lepas. Tetapi sehingga kini, peranti itu masih hilang, yang bermakna ia mungkin telah diketepikan daripada barisan. Walaupun Samsung mungkin mempunyai sebab untuk melangkau model popular, kini terdapat peluang yang baik bahawa ia boleh membawa kembali peranti ‘Edisi Peminat’ pada 2023 dalam bentuk Galaxy S23 FE.

Terus dari kawasan asal Samsung, sebuah kedai melaporkan bahawa Samsung tidak melupakan sepenuhnya siri Edisi Peminat dongengnya. Ia menambah bahawa Samsung Galaxy S23 FE dijangka dikeluarkan pada bulan Ogos atau September. Ini menjadikan sarung yang baik memandangkan Samsung merancang untuk mengumumkan Galaxy Z Fold 5 dan Galaxy Z Flip 5 yang boleh dilipat pada jangka masa yang sama. Akhirnya, semua boleh muncul dalam acara Unpacked yang sama.

Sumber yang sama juga membuat spekulasi bagaimana Galaxy S23 FE akan menggantikan Galaxy A73 pengganti. Ini menguatkan khabar angin sebelum ini bahawa Samsung membatalkan Galaxy A74, meninggalkan Galaxy A54 yang akan datang sebagai model kelas pertengahan teratas. Nyata, ini mengakibatkan jurang yang besar antara tawaran julat pertengahan dan perdana Samsung, dan Galaxy S23 FE mungkin mengisi kekosongan ini.

Harga dan spesifikasi Samsung Galaxy S23 FE

Menjadikan Galaxy S23 FE lebih murah akan menyamai perkakasan yang sedikit diturunkan seperti persediaan kamera yang berbeza berbanding dengan vanila Galaxy S23. Walau bagaimanapun, tidak semua kawasan boleh dipangkas. Samsung mungkin memberikan Galaxy S23 FE cipset Snapdragon 8 Gen 2 dan perlindungan Gorilla Glass Victus 2 yang sama.

Berkenaan dengan kos, Galaxy S23 FE mungkin mengikuti jejak Galaxy S21 FE, yang dijual pada harga $699 semasa pelancaran. Tetapi memandangkan bagaimana harga model Galaxy S23 meningkat di banyak wilayah, kecuali AS yang ketara, terdapat kemungkinan Samsung boleh melaraskan kos peranti yang tidak diumumkan ini juga.

Walaupun idea Galaxy S23 FE memang masuk akal, kami tidak boleh benar-benar menjamin ketulenan butiran ini datang dari Korea. Namun begitu, ia akan menjadi menarik untuk melihat Samsung menghidupkan semula model tahun ini. Kami ingin tahu sama ada anda bersedia untuk menaik taraf atau membeli Galaxy S23 FE?

Melalui: GSMArena
Sumber:
DailyHankooki