Galaxy S23: Inilah masanya Samsung melancarkan siri perdananya

91
Paparan Ujian Ultra Samsung Galaxy S22 NextPit
© NextPit

Kami sebelum ini mendengar bahawa Samsung merancang untuk melancarkan Galaxy S23 pada awal Februari tahun depan. Walau bagaimanapun, kami tidak mempunyai hari yang tepat untuk bila ia sepatutnya berlaku. Hari ini, khabar angin baharu mendakwa tarikh tertentu apabila trio perdana Samsung akan debut secara rasmi.

Galaxy S23 (Ultra) cukup banyak ditemui dalam semua aspek seperti spesifikasi teknikal kecuali untuk harga dan tarikh keluaran. Tetapi itu kini mula jelas apabila kita menuju ke hari Unpacked, yang kini dikhabarkan akan bermula pada 1 Februari 2023, menurut pembocor terkenal IceUniverse.

Tarikh itu bertepatan dengan laporan pertama yang memperincikan sasaran awal Februari berdasarkan outlet Korea Selatan. Ia juga mengesahkan bahawa acara fizikal itu akan berlangsung di San Francisco, California walaupun Samsung masih belum menghantar jemputannya.

  • Jangan ketinggalan: Telefon pintar dengan kamera terbaik pada tahun 2022

Spesifikasi dan harga Samsung Galaxy S23 (Ultra).

Lebih daripada acara barisan itu, spesifikasi Galaxy S23 telah didedahkan oleh penyenaraian baru-baru ini. Model paling mahal, iaitu Galaxy S23 Ultra, akan hadir dengan paparan AMOLED 6.8 inci, rakaman video 8K yang dipertingkatkan dan kamera utama 200 MP baharu.

Sementara itu, ketiga-tiga peranti Galaxy berkongsi cipset Snapdragon 8 Gen 2 yang dijangka menawarkan prestasi yang lebih cekap dan lebih pantas. Varian bukan ultra dikatakan mendapat manfaat daripada bateri yang lebih besar bersama-sama dengan reka bentuk yang bersatu tetapi minimalis. Samsung juga boleh memberikan Galaxy S23 dengan Gorilla Glass Victus 2 yang lebih sukar.

Samsung Galaxy S23 Ultra

Penyampaian yang didakwa mengenai Samsung Galaxy S23 Ultra / © Twitter/u/OnLeaks

Tiada butiran harga dinyatakan. Tetapi pelbagai sumber membayangkan harga tidak berubah berikutan keadaan tidak menentu dalam ekonomi global tahun depan. Ia juga logik bagi syarikat itu untuk memastikan ia menarik memandangkan persaingan sengit dengan iPhone 14 (Pro) Apple.

Sebagai rujukan, Galaxy S22 dijual pada harga $799 manakala Galaxy S22 Ultra bermula pada $1199, walaupun anda boleh mendapatkan diskaun besar untuk semua model hari ini. Begitu juga, kami ingin tahu berapa harga Galaxy S23 pada pendapat anda?