Galaxy S23 (Plus) mungkin mendapat storan asas dua kali – Tetapi mungkin ada tangkapan

87
nextpit samsung galaxy s22 vs s22 plus bw clr2
© NextPit

Kami baru sahaja memasuki tahun 2023 yang bermakna pelancaran Galaxy S23 besar Samsung hampir tiba. Hampir semua spesifikasi bagi trio perdana Galaxy telah didedahkan lebih awal. Hari ini, tuntutan baharu menambah butiran pada konfigurasi storan asas yang mencadangkan dua kali ganda kapasiti. Walau bagaimanapun, terdapat perbezaan yang ketara antara sumber.

Walaupun pengenalan fungsi kamera resolusi lebih tinggi seperti video 8K, Samsung telah mengekalkan storan permulaan 128 GB pada barisan Galaxy S selama bertahun-tahun sekarang. Seorang pembocor yang kerap dengan kedua-dua tersasar dan terkena mendakwa bahawa Samsung menukar persediaannya pada Galaxy S23 dan S23+ dengan mempunyai model asas dengan storan 256 GB.

Ia boleh diandaikan bahawa varian Galaxy S23 (Plus) ini akan dijual secara eksklusif kepada beberapa pasaran seperti dalam kes Amerika Syarikat. Selain itu, ada kemungkinan sumber itu bermaksud jualan promosi di mana Samsung memberikan peningkatan storan onboard percuma untuk prapesanan. Pada masa yang sama, tidak jelas sama ada Samsung akan menambah pilihan untuk storan 512 GB tahun ini.

Samsung Galaxy S23

Paparan Samsung Galaxy S23 dengan deringan kamera bulat / © Twitter/u/OnLeaks

Bertentangan dengan laporan pertama, seorang lagi pemberi maklumat percaya bahawa Samsung masih akan menawarkan Galaxy S23 (Plus) dengan storan 128 GB. Dan dia menyatakan bahawa hanya Galaxy S23 Ultra akan menjadi satu-satunya model yang mengambil kesempatan daripada konfigurasi storan 256 GB yang lebih tinggi. Yang terakhir ini juga mendapat sehingga 512 GB atau 1 TB pilihan semuanya ditambah dengan 12 GB RAM.

Sementara itu, kebocoran sebelum ini menunjukkan bahawa pengeluar Korea Selatan terus berpegang pada pilihan memori RAM 8 GB tunggal untuk Galaxy S23 standard. Mujurlah, Samsung mungkin dapat menggunakan jenis RAM LPDDR5X yang lebih pantas, yang mungkin sedikit memberikan peningkatan kelajuan dan pengurusan RAM yang lebih baik kepada kedua-duanya.

Dengan harga premium yang dijangkakan untuk Galaxy S23, adakah anda fikir tidak mengapa untuk mempunyai storan asas 128GB? Beritahu kami pendapat anda di bahagian komen.