Galaxy S23 (Ultra) Samsung mungkin menyalin teknologi kamera iPhone gila ini

102
nextpit samsung galaxy s22 ultra taken picture case clr2
© NextPit

Samsung dijangka akan mengumumkan Galaxy S23 Ultra dengan kamera 200MP baharu. Ia belum lagi mengesahkan penderia yang akan digunakan, tetapi laporan sebelum ini memberitahu bahawa ia berdasarkan teknologi yang tidak diumumkan. Pemfailan tanda dagangan terbaru Samsung mungkin membayangkan kemungkinan konvensyen penamaan serta ciri kamera yang serupa dengan iPhone 14 (Pro) Apple.

Penerbitan Belanda GalaxyClub telah melihat bahawa Samsung memohon tanda dagangan “XIso-Cell” di halaman rumahnya. Walaupun ia tidak mendedahkan butiran lanjut selain moniker yang berkaitan dengan penjenamaan Isocell Samsung, ia mungkin mencadangkan peningkatan kamera yang akan berlaku yang bertujuan untuk digunakan pada Galaxy S23.

  • Baca juga: Perbandingan Xiaomi vs Samsung

ISOCELL telah menjadi nama ruji selama bertahun-tahun sekarang. Ia telah digunakan secara meluas dalam fon kamera. Begitu juga, XIsocell mungkin bermaksud kelebihan eksklusif seperti sokongan untuk teknik binning piksel baharu. Secara keseluruhan, ia mungkin berakhir sebagai nama untuk sensor 200MP Galaxy S23 Ultra.

Samsung mungkin menyalin anjakan sensor iPhone Apple

Kami juga tidak menolak penstabilan anjakan sensor yang dikhabarkan sebelum ini yang mungkin disertakan dengannya. Apple telah menggunakan teknologi itu sejak iPhone 12 hingga iPhone 14. Ini adalah pilihan untuk OIS di mana sensor kamera dilaraskan secara mekanikal dan bukannya bergantung pada optik boleh alih.

Barisan Samsung Galaxy S23 boleh diumumkan awal tahun depan. Di luar cipset Snapdragon 8 Gen 2, reka bentuk itu dikatakan dikemas kini untuk model bukan Ultra. Ketiga-tiganya juga akan datang dengan kapasiti yang lebih besar. Berkenaan harga, tidak diketahui berapa kos peranti ini atau jika Samsung akan menaikkan harga.

Pada pendapat anda, apakah tanda dagangan XIsocell? Adakah anda fikir ia akan menambah baik kamera Galaxy S23 (Ultra)? Kami ingin mendengar jawapan anda.

Melalui: SamMobile
Sumber:
GalaxyClub