Galaxy S23 Ultra untuk menggunakan penderia cap jari 3D yang sangat pantas

84
NextPit Kamera Ultra Samsung Galaxy S22
© NextPit

Samsung telah mengesahkan bahawa Galaxy S23 teratasnya sememangnya akan menggunakan kamera 200MP yang hebat. Syarikat itu telah mendedahkan rancangannya kepada pengeluar rakan kongsinya untuk menggunakan sensor ISOCELL yang tidak diumumkan. Sebagai tambahan kepada kamera raksasa, Samsung juga boleh bergantung pada sensor cap jari ultrasonik yang sangat selamat yang dibuat oleh Qualcomm menurut laporan terkini.

TL;DR

  • Samsung Galaxy S23 boleh menggunakan teknologi pengimbasan cap jari 3D termaju.
  • Penderia 3D Qualcomm menghasilkan masa pengimbasan yang sangat pantas dan menyokong berbilang jari.
  • Storan UFS 4.0 Samsung mungkin muncul pada Galaxy S23 Ultra.

Berita bahawa Galaxy S23 Ultra tahun depan akan datang dengan kamera 200MP tidak membawa sebarang kejutan sama sekali. Kami telah melaporkan sebelum ini bahawa gergasi Korea itu sedang mengusahakan modul ISOCELL 200MP baharu yang berbeza daripada modul yang terdapat pada Motorola X30 Pro dan Xiaomi 12T Pro. Hanya hari ini Samsung telah mengesahkan khabar angin sebelum ini. Malangnya, tiada butiran tambahan mengenai sensor yang tidak dinamakan ini.

  • Jangan ketinggalan: Telefon pintar Samsung Galaxy terbaik untuk dibeli pada tahun 2022

Pada masa yang sama, pembocor terkenal sondesix menunjukkan bahawa Samsung Galaxy S23 Ultra secara eksklusif akan bergantung pada teknologi pengimbasan cap jari 3D Sonic Max Qualcomm. Ini adalah penderia cap jari yang sama yang dibenamkan pada X80 Pro Vivo. Teknologi ini mempunyai beberapa kelebihan termasuk kawasan pengimbasan yang lebih luas serta input cap jari berbilang. Selain itu, penderia juga menggunakan keselamatan anti-penipuan selain masa tindak balas yang lebih pantas berbanding penyelesaian cap jari dalam paparan semasa.

Galaxy S23 Ultra akan memanfaatkan memori dan jenis bateri baharu

Seorang lagi pembocor, TheGalox, menambah bahawa Galaxy S23 Ultra mungkin mempunyai “proses bateri baharu” dan storan on-board yang lebih pantas. Tidak diketahui sama ada teknikal tertentu yang akan ditukar atau ditambah pada bahagian bateri dan memori, masing-masing. Walau bagaimanapun, mengenai storan, kemungkinan besar storan UFS 4.0 yang cekap kuasa dan ultra pantas Samsung akan tiba dengan perdana paling mahal pada tahun 2023.

Kami menjangkakan lebih banyak kebocoran menarik akan muncul kerana kami masih beberapa bulan lagi untuk acara Galaxy utama Samsung yang seterusnya. Acara itu juga akan menyertakan model Galaxy S23 dan Galaxy S23 Plus yang dikhabarkan akan dikuasakan oleh Snapdragon 8 Gen 2 akhirnya menggugurkan Exynos daripada pilihan chipset.

Adakah anda fikir Samsung berada di arah yang betul untuk melengkapkan perdananya yang seterusnya dengan snapper 200MP? Tekan kami di bahagian komen.