Galaxy S24: Inilah Masanya Produk Utama Samsung Seterusnya Dijual

29
NextPit samsung galaxy s23 plus wira cmd7
© nextpit

Samsung tidak mengesahkan mahupun merancang pengumuman untuk Galaxy S24 (Plus) dan Galaxy S24 Ultra yang akan datang tetapi terdapat sumber yang boleh dipercayai yang menunjukkan tarikh awal Januari 2024. Laporan lain juga menyatakan ketersediaan sepatutnya trio perdana Samsung yang akan datang.

Tarikh keluaran dan tempat pelancaran Samsung Galaxy S24

Menurut butiran dari saluran berita Korea Selatan The Elec, Samsung akan menganjurkan acara Unpacked utamanya yang seterusnya pada 17 Januari, yang akan berlangsung di San Jose, Amerika Syarikat. Ini berbeza dengan laporan sebelumnya yang mencadangkan San Francisco sebagai tempat pilihan. Tidak kira di lokasi mana mereka akhirnya akan menetap, ia akan menjadi pilihan strategik untuk gergasi teknologi itu, sejajar dengan acara sebelumnya.

Bagi ketersediaan trio, penerbitan percaya bahawa prapesanan akan bermula pada hari yang sama dengan acara pelancaran, sekurang-kurangnya di AS. Selepas itu, penghantaran awal telefon bimbit itu disebut-sebut akan tiba pada 26 Januari dengan tarikh jualan sebenar Galaxy S24 (Ultra) di kedai batu bata dan mortar berlaku pada 30 Januari.

Imej produk Samsung Galaxy S24 bocor

Paparan Galaxy S24 Samsung / © On Leaks

Ia menambah bahawa prapesanan di Korea Selatan hanya akan bermula pada 19 Januari kerana perbezaan masa. Walau bagaimanapun, tarikh keluaran antara kedua-dua pasaran Samsung dan negara-negara utama lain berkemungkinan besar adalah sama.

Harga dan ciri Samsung Galaxy S24 (Ultra)

Galaxy S24 Samsung dijangka menyampaikan paparan yang dipertingkatkan, bateri yang lebih besar pada model standard dan kamera belakang yang dipertingkatkan untuk Ultra. Semua varian Galaxy S24 di AS dikatakan dilengkapi dengan Snapdragon 8 Gen 3 tersuai untuk Galaxy SoC manakala kawasan terpilih akan menerima Galaxy S24 dan Galaxy S24+ yang dikuasakan oleh Exynos.

Walaupun tidak disebutkan tentang struktur harga, lebih jelas lagi bahawa Samsung mungkin mengekalkan harga runcit Galaxy S24, sama dengan Galaxy S23 (semakan). Oleh itu, model terkecil akan bermula pada $799 dengan Plus berharga $999. Sementara itu, Galaxy S24 Ultra mungkin kekal dengan harga yang diminta $1,199.

Adakah anda berhasrat untuk membeli Galaxy S24 tahun depan? Kami berminat untuk mendengar pendapat anda dalam ulasan.

Melalui: Twitter
Sumber:
TheElec