Galaxy S24 Samsung akan Dilancarkan dengan Editor Foto AI Seperti Pixel 8

32
NextPit samsung galaxy s23 belakang cmd7
© nextpit

Ia tidak akan menjadi satu kejutan besar jika Samsung Galaxy S24 akhirnya memulakan debutnya dengan tumpuan berat pada AI apabila ia dilancarkan pada bulan ini. Orang Korea sendiri sudah membayangkan beberapa ciri Galaxy AI akan tiba dengan trio perdana Galaxy yang akan datang. Walau bagaimanapun, mungkin terdapat satu lagi alat AI terkenal yang ditandakan dengan Galaxy S24, yang mungkin memberikan siri Pixel 8 Google untuk mendapatkan wangnya.

  • Baca juga: Terobosan dan Kebosanan dalam Teknologi 2023 ini

Kini, pembocor Mystery Lupin telah berkongsi di X apa yang muncul sebagai senarai ciri berasaskan AI pada Galaxy S24 dan Galaxy S24 Ultra. Petikan itu menyerlahkan beberapa daripada yang telah dibuat spekulasi dalam kebocoran terdahulu, tetapi ia juga menyebut tentang Suntingan Generatif baharu.

Sehubungan itu, ciri ini tersedia untuk kedua-dua model bukan Ultra dan Ultra. Ia diterangkan untuk memenuhi pergerakan atau mengalih keluar objek dalam foto. Selepas itu, ia juga boleh menjana atau mengisi ruang kosong yang dicipta daripada memindahkan objek terpilih ke kawasan baharu di luar foto asal.

Untuk nilainya, ia mencerminkan Editor Ajaib Google, yang merupakan ciri eksklusif Pixel 8 Pro (ulasan) dan bergantung pada keupayaan AI generatif. Ia telah ditunjukkan oleh gergasi pencarian malah kawasan objek yang hilang seperti bangku dan belon boleh dijana. Mungkin, Suntingan Generatif Samsung sepatutnya berkemampuan seperti Editor Ajaib.

Foto sampel Google Magic Editor

Editor Ajaib Google berasaskan AI boleh menghasilkan kawasan kosong dan melengkapkan objek. / © Google, Edit oleh nextpit

Dalam huraian, turut dinyatakan bahawa menggunakan Generative Edit pada Galaxy S24 memerlukan pengguna untuk log masuk dengan akaun Samsung dan mempunyai sambungan internet yang aktif. Ini menunjukkan bahawa ia tidak akan menjadi proses AI on-board sepenuhnya dan memerlukan awan untuk ia beroperasi sepenuhnya, yang serupa dengan Editor Ajaib pada Pixel 8 Pro.

Selebihnya ciri yang disenaraikan kelihatan sebagai keupayaan pada peranti, termasuk Terjemahan Langsung yang disepadukan pada apl telefon Samsung dan Nightography Zoom untuk tangkapan dizum dalam cahaya malap dan Resolusi Tinggi. Terdapat juga ciri bukan pengimejan yang dipanggil Paparan Skrin yang menyediakan kadar bingkai yang stabil dan tahap kecerahan yang dioptimumkan semasa permainan atau penstriman.

Laporan terbaru menunjukkan Samsung akan mengadakan acara pada 17 Januari di San Jose di mana siri Galaxy S24 harus diumumkan dan mungkin bersama penjejak kecergasan Galaxy Fit 3. Menariknya, Galaxy S24 dan Galaxy S24+ akan dilengkapi dengan SoC Exynos 2400 di sesetengah pasaran, jadi ia memberitahu Galaxy AI tidak terhad kepada model Snapdragon.

Adakah penambahan AI ini akan meyakinkan anda untuk menaik taraf kepada Galaxy S24? Kongsi kami jawapan anda dalam komen.