Galaxy S24 Samsung Boleh Menampilkan Ruang Penyejukan Besar-besaran

16
NextPit samsung galaxy s23 belakang cmd7
© nextpit

Dalam masa kurang daripada dua bulan, Samsung dijangka akan mengumumkan Galaxy S24. Anda tidak perlu menunggu hari itu tiba untuk melihat perkara baharu, terima kasih kepada satu siri kebocoran yang terus meningkat, mengesahkan banyak ciri penting telefon pintar utama. Maklumat baharu daripada kebocoran baharu ini mendedahkan spesifikasi tambahan mengenai trio tersebut, termasuk sistem terma yang lebih besar.

Walaupun kebocoran sebelum ini kebanyakannya mendedahkan sorotan Galaxy S24, yang terbaru daripada Laporan Windows menggambarkan spesifikasi penuh telefon bimbit ini yang dikatakan bersama imej yang kelihatan rasmi dan skema penamaan warna.

Samsung Galaxy S24 untuk mendapatkan saiz ruang wap yang lebih besar?

Pertama, perkara baharu dengan laporan itu ialah bagaimana keseluruhan rangkaian Galaxy S24 menampilkan ruang wap yang lebih besar. Ia menyenaraikan Galaxy S24 terkecil sebagai mempunyai ruang 1.5x saiz Galaxy S23. Sebaliknya, Galaxy S24+ menggunakan sistem terma yang lebih besar sedikit dengan keluasan 1.6x ganda berbanding pendahulunya. Terutama, Galaxy S24 Ultra mempunyai penambahan saiz ruang wap terbesar pada 1.9x berbanding Galaxy S23 Ultra.

Peningkatan dalam kawasan sistem penyejukan berkemungkinan bermakna Samsung menyasarkan untuk menguruskan haba yang dijana dengan lebih baik oleh cipset Exynos 2400 dan Snapdragon 8 Gen 3 yang baharu. Yang terakhir ini dikatakan menampilkan pemproses okta-teras baharu dengan kelajuan jam yang lebih pantas, di mana penanda aras awal menunjukkan ia mendapat peningkatan prestasi grafik yang besar dengan keupayaan pembelajaran mesin tambahan untuk but.

Masih tidak jelas sama ada ruang wap yang lebih besar direka bentuk secara sengaja untuk mengimbangi penggunaan Exynos 2400 SoC pada Galaxy S24 dan Galaxy S24+ vanilla memandangkan penjanaan SoC Exynos 2200 sebelum ini terkenal dengan isu terlalu panas. Seseorang boleh menganggap haba yang lebih baik adalah semata-mata untuk memastikan prestasi telefon bimbit itu stabil dan lebih sejuk di bawah penggunaan intensif, seperti semasa bermain permainan.

Warna dan imej Samsung Galaxy S24 Ultra

Paparan dan warna yang kelihatan rasmi bagi Samsung Galaxy S24 Ultra / © Windows Report

Ciri, warna dan kelajuan pengecasan Samsung Galaxy S24 AI

Bagi butiran baharu lain yang disebut dalam laporan itu, semua model Galaxy S24 disebut-sebut akan memanfaatkan AI melalui terjemahan masa nyata dalam pemesejan. Sumber itu menyebut bahawa sokongan berbilang bahasa tersedia semasa pelancaran. AI juga dikhaskan untuk ditampilkan dalam carian foto, serupa dengan apl Foto Google. Ada satu alat AI generatif on-board yang telah dilaporkan.

Warna Samsung Galaxy S24 Plus

Warna Galaxy S24 dan S24 Plus Samsung dikatakan sama dengan Galaxy S24 Ultra / © Windows Report

Galaxy S24 Ultra disebut-sebut akan tiba dalam empat warna standard: Hitam, Kuning, Kelabu dan Violet. Disebutkan bahawa bingkai titanium adalah eksklusif untuk model Ultra. Sementara itu, Galaxy S24 dan S24+ akan berkongsi warna dengan Ultra, tetapi mereka mempunyai nama yang berbeza.

Standard Pengecasan Super Pantas 2.0 juga diterangkan untuk debut pada Galaxy S24+ dan Galaxy S24 Ultra, tetapi masih tidak diketahui sama ada petunjuk kelajuan pengecasan yang lebih pantas akan muncul pada kedua-duanya. Pada masa yang sama, moniker Pengecasan Wayarles Cepat 2.0 telah ditandakan kepada Ultra, mungkin mencadangkan kehadiran standard pengecasan Qi2.

Adakah anda akan mempertimbangkan untuk membeli Galaxy S24 kerana cip baharu dan sistem penyejukan yang lebih baik? Kami menantikan pendapat anda tentang perkara ini.

Sumber:
Laporan Windows