Galaxy S24+ Samsung Boleh Mendapat Bateri Dinaik Taraf

13
NextPit samsung galaxy s23 ditambah ultra perbandingan cmd7
© nextpit

Samsung memberikan Galaxy S23+ (ulasan) kapasiti bateri yang lebih besar berbanding pendahulunya, yang secara ketara meningkatkan hayat bateri telefon pintar Android utama. Nampaknya Galaxy S24+ tahun depan juga boleh menerima rangsangan dari segi kapasiti bateri seperti yang dilihat dalam pensijilan terkini.

  • Baca juga: Cara menyemak status bateri telefon pintar Android anda

Berdasarkan penyenaraian Dekra terbaharu yang dikeluarkan di Belanda (melalui Nashville Chatter), Galaxy S24+ membawa kapasiti bateri berkadar 4,755 mAh, yang entah bagaimana peningkatan yang sederhana berbanding dengan penarafan 4,565 mAh Galaxy S23+. Walau bagaimanapun, perlu diingatkan bahawa nilai ini hanyalah penilaian dan bukan nombor yang diiklankan.

Pensijilan Bateri Dekra bagi Samsung Galaxy S24+ dan Galaxy S24 Ultra

Kapasiti bateri Samsung Galaxy S24+ dan Galaxy S24 Ultra. / © Dekra NL

Sebagai rujukan, Galaxy S23+ membawa kapasiti bateri 4,700 mAh selepas beberapa pelarasan. Dalam erti kata lain, penggantinya boleh diiklankan untuk menampilkan penarafan akhir 4,900 mAh atau kapasiti kira-kira 4 peratus lebih besar. Walaupun ia tidak kelihatan seperti peningkatan yang ketara, kecekapan cip Snapdragon 8 Gen 3 yang lebih tinggi yang sepatutnya memberi kuasa kepada peranti juga boleh menyumbang kepada memberikan masa jalan bateri yang lebih lama.

Reka bentuk dan penarafan bateri Samsung Galaxy S24 Ultra

Sebagai tambahan kepada versi Plus telefon pintar utama Samsung generasi akan datang, pensijilan untuk Galaxy S24 Ultra turut dikesan. Pada asasnya, telefon bimbit premium yang tidak diumumkan mempunyai penarafan bateri 4,855 mAh dan mungkin akan diterjemahkan kepada kapasiti akhir 5,000 mAh. Tambahan pula, ia akan membawa nombor model SM-S928, manakala Galaxy S24+ akan dilabel dengan tepat sebagai SM-S926.

Malangnya, penyenaraian ini tidak mengesahkan sama ada kami akan menerima reka bentuk bateri bertindan yang dikhabarkan. Sebelum ini dilaporkan oleh pembocor @RGCloudS bahawa orang Korea Selatan sedang menguji teknologi baharu yang akan menawarkan sel yang lebih padat yang menghasilkan pek bateri yang lebih tipis. Adalah spekulasi bahawa pek bateri yang lebih tipis mungkin muncul pada Galaxy S24 Ultra. Terdapat juga peluang tipis ia mungkin dikongsi dengan model vanila.

Sekiranya Samsung juga memperkenalkan bateri bertindan kepada lebih banyak perantinya? Adakah anda fikir teknologi terobosan ini akan meyakinkan anda untuk membeli Galaxy S24 (Ultra) tahun depan? Beritahu kami dalam ulasan.