Galaxy S24 Samsung Mungkin Menawarkan Prestasi Permainan yang Lebih Baik dengan Kadar Sentuhan yang Lebih Pantas

33
NextPit samsung galaxy s23 ultra hand cmd7
© nextpit

Tepat seminggu dari sekarang, Samsung Galaxy S24 akan diperkenalkan pada acara Unpacked di San Jose, California. Apabila kita semakin hampir dengan hari itu, kebocoran terus muncul pada kadar yang lebih tinggi. Walaupun nampaknya kita sudah mengetahui semua spesifikasi dan ciri perdana, masih terdapat beberapa kejutan di kedai. Kebocoran terbaru menunjukkan Galaxy S24 akan menampilkan tindak balas sentuhan yang lebih pantas pada paparannya.

  • Baca juga: Telefon pintar Galaxy terbaik berbanding pada 2024

Pemberi maklumat yang kurang dikenali yang menggunakan nama Harshit Joshi pada X berkongsi beberapa bahan Galaxy S24 yang dilabelkan untuk tujuan latihan dalaman. Menariknya, ia menggambarkan paparan AMOLED baharu dengan kadar tindak balas sentuhan 12 peratus lebih pantas dalam Galaxy S24 berbanding Galaxy S23 dalam salah satu slaid.

Walaupun nilai peningkatan itu agak sederhana, tindak balas skrin sentuh yang lebih pantas dijangka memberikan kawalan sentuhan yang dipertingkatkan dengan ketara apabila permainan kerana kependaman dikurangkan. Kemungkinan kadar sentuhan yang lebih pantas akan digunakan dalam penggunaan umum juga, yang akan menghasilkan maklum balas paparan yang lebih lancar kepada pengguna.

Skrin AMOLED yang dipertingkatkan oleh Samsung Galaxy S24 (Ultra).

Galaxy S24 dan Galaxy S24 Ultra Samsung akan menampilkan skrin AMOLED yang lebih cerah dengan tindak balas sentuhan yang lebih pantas dan bezel yang lebih tipis. / © Twitter/u/Harshit66250605

Sudah tentu, Samsung juga mungkin akan memasukkan beberapa pengoptimuman perisian untuk melengkapkan perkakasan. Walau bagaimanapun, kami masih belum melihat bagaimana Korea Selatan akan melaksanakan ini pada Galaxy S24 untuk meningkatkan pengalaman sentuhan keseluruhan.

Ciri paparan berkaitan Galaxy S24 yang lain turut diserlahkan. Pada asasnya, skrin Galaxy S24 (Ultra) disebut-sebut menerima peningkatan untuk kecerahan puncaknya kepada 2,600 nits, yang merupakan lonjakan ketara daripada kecerahan puncak 1,500 nits Galaxy S23. Laporan sebelum ini mendedahkan paparan itu akan dihasilkan menggunakan teknologi paparan M13 terbaru Samsung.

Selain itu, ia juga menunjukkan kedua-dua mod Penggalak Penglihatan dan ton warna penyesuaian. Yang pertama kelihatan untuk meningkatkan ketajaman dan menjadikan warna lebih menonjol dengan kemeriahan tambahan manakala ciri paparan terakhir menunjuk kepada pengoptimum dinamik berdasarkan pemandangan.

Warna Samsung Galaxy S24 Ultra dan Galaxy S24

Galaxy S24 (Ultra) Samsung akan ditawarkan dalam warna hitam, kelabu, ungu dan kuning. / © Twitter/u/Harshit66250605

Di sebalik peningkatan berkaitan paparan, Galaxy S24 dan Galaxy S24+ standard telah disahkan dalam kebocoran untuk dikuasakan oleh SoC Exynos 2400 di kawasan terpilih dan dengan Galaxy S24 Ultra dikuasakan secara eksklusif oleh SoC Snapdragon 8 Gen 3. Sokongan untuk rakaman video 8K pada zum 5x juga disebut untuk model perdana paling mahal.

Tambahan pula, model Galaxy S24 Ultra akan menerima bingkai titanium dengan pilihan warna kuning, kelabu, hitam dan ungu. Terdapat warna serupa yang terdapat dalam Galaxy S24 (Plus), walaupun pada tahap warna yang berbeza.

Apakah pendapat anda tentang peningkatan Galaxy S24 ini? Kami ingin mendengar jawapan anda dalam ulasan.

Sumber:
X