Galaxy S24 Samsung Mungkin Mendapat 7 Peningkatan OS sehingga Android 21!

13
Paparan Ultra Samsung Galaxy S23 NextPit
© nextpit

Rangkaian Galaxy S24 Samsung nampaknya membawa peningkatan perkakasan yang besar daripada pendahulunya berdasarkan kebocoran dan laporan sedia ada. Walau bagaimanapun, telefon pintar Android perdana baharu mungkin juga menawarkan kemas kini perisian sehingga tujuh tahun, mungkin menjadikannya peranti bukan Google pertama yang sepadan dengan dasar perisian (semakan) Pixel 8.

  • Baca juga: Telefon dan tablet Samsung manakah yang akan menerima kemas kini Android 14?

Tanpa memetik sumbernya, Android Headlines melaporkan bahawa Samsung boleh mengumumkan Galaxy S24 (Plus) dan Galaxy S24 Ultra dengan sokongan perisian sehingga tujuh tahun. Jika ini menjadi kenyataan, ia akan menjadi satu kejutan pada saat-saat akhir kerana warga Korea Selatan bersedia untuk membuat debut rasmi Galaxy S24 pada 17 Januari di San Jose, California, dua hari dari sekarang.

Walaupun tujuh tahun kemas kini hanya boleh bermakna tampung keselamatan dan pembaikan perisian kecil, saluran berita mendakwa bahawa ini termasuk tujuh peningkatan Android juga. Dengan kata lain, Galaxy S24 akan menerima tiga lagi peningkatan Android berbanding Galaxy S23 dengan empat peningkatan. Oleh itu, kita akan melihat telefon Galaxy akan datang dikemas kini sehingga Android 21 daripada Android 14, setanding dengan apa yang dijanjikan Google dengan Pixel 8 dan Pixel 8 Pro (ulasan).

Warna Samsung Galaxy S24 Ultra dan Galaxy S24

Galaxy S24 (Ultra) Samsung akan ditawarkan dalam warna hitam, kelabu, ungu dan kuning. / © Twitter/u/

Tambahan pula, adalah selamat untuk mengatakan bahawa Samsung juga akan memadankan kemas kini dengan ketersediaan alat ganti. Ini adalah logik jika anda ingin terus menyokong peranti. Ada kemungkinan bantuan perisian dan komponen yang sama akan diterima pakai dalam peranti masa depan Samsung seperti Galaxy Z Fold 6 dan Galaxy Z Flip 6 boleh lipat.

Sebagai tambahan kepada dasar kemas kini perisian lanjutan, Galaxy S24 juga akan memperkenalkan keupayaan AI terbina dalam dan awan melalui Galaxy AI. Iaitu, terdapat alat Sunting Generatif Galaxy baharu yang setanding dengan Editor Ajaib Google dan penterjemah masa nyata, antara lain.

Galaxy S24 dan Galaxy S24 Ultra akan dikuasakan oleh SoC Snapdragon 8 Gen 3 di AS manakala pasaran lain boleh melihat model standard dijalankan pada cipset Exynos 2400. Kedua-dua cip telah pun muncul dalam repositori penanda aras, setelah memperoleh peningkatan prestasi yang ketara yang akan menjadi penting dalam memanjangkan jangka hayat telefon bimbit ini.

Apakah pendapat anda tentang kemas kini perisian selama tujuh tahun pada Galaxy S24? Adakah anda akan mempertimbangkan untuk membeli satu hanya kerana ini? Kongsi jawapan anda dengan kami dalam ulasan.

Sumber:
Tajuk Android