Galaxy S24 Ultra Boleh Mempunyai Paparan Lebih Terang Daripada iPhone 14 Pro

30
NextPit samsung galaxy s23 ultra hero cmd7
© nextpit

Galaxy S24 Ultra Samsung sedang dibentuk sebagai peningkatan besar kepada Galaxy S23 Ultra (semakan) dari segi perkakasannya. Ia pertama kali dilaporkan menampilkan casis titanium yang sukar di samping paparan rata. Kini, maklumat baharu mencadangkan perdana yang tidak diumumkan malah akan memaparkan paparan super terang yang boleh memecahkan rekod sedia ada.

  • Baca juga: Telefon pintar Samsung Galaxy terbaik yang perlu anda beli pada tahun 2023

Butiran tentang Samsung mendapatkan panel yang dipertingkatkan diperoleh daripada dua sumber. Pertama, pembocor Korea Selatan bernama @hyacokr_itnyang menyiarkan bahawa kecerahan paparan Galaxy S24 akan memuncak pada 2,200 nits. Walau bagaimanapun, Ice Universe yang prolifik menambah bahawa kecerahan puncak akan lebih tinggi daripada 2,200 nit.

Sebagai rujukan, paparan Samsung Galaxy S23 Ultra mempunyai maksimum 1,750 nits, yang tidak berubah berbanding pendahulunya. Perbezaan dalam tahap kecerahan maksimum peranti premium semasa dengan Galaxy S24 Ultra akan datang adalah lebih daripada 450 nits atau sekitar 26 peratus lebih tinggi.

Paparan Galaxy S23 Ultra Samsung adalah sempurna

Skrin AMOLED QHD+ dengan kadar penyegaran 120 Hz yang berubah-ubah pada Galaxy S23 Ultra adalah sempurna dan sangat terang dengan tahap kecerahan 1,750 nits (puncak). / © NextPit

Walau bagaimanapun, perlu diingatkan bahawa perbezaan dalam nilai nits adalah tidak relatif kepada sejauh mana lebih terang paparan baharu itu. Dengan kata lain, mempunyai perbezaan 450 nits tidak akan menjadikan paparan Galaxy S24 Ultra 26 peratus lebih cerah. Walau apa pun, perubahan itu mungkin ketara dalam penggunaan luar di bawah matahari yang cerah. Pada masa yang sama, ia juga akan meletakkan nilai lebih tinggi daripada Apple iPhone 14 Pro Max yang disemak oleh rakan sekerja kami yang mencatatkan 2,000 nits.

Di samping itu, Ice Universe mendakwa bahawa Samsung akan menggunakan panel rata pada Galaxy S24 Ultra. Akaun itu menambah bahawa perubahan dalam jenis panel akan menyebabkan bezel peranti menjadi lebih tebal malah menyifatkan ia setanding dengan Galaxy A54 (semakan). Walau bagaimanapun, seseorang harus mengambil sedikit maklumat ini dengan sedikit garam kerana selalu ada kemungkinan terdapat perubahan di sepanjang jalan.

Apakah pendapat anda tentang Samsung bertukar kepada paparan rata? Adakah anda fikir ini adalah reka bentuk yang lebih baik daripada panel melengkung? Kongsi jawapan anda dengan kami dalam ulasan.

Sumber:
X/u/UniverseIce