Galaxy S24 Ultra Boleh Menewaskan Pixel 8 Pro dalam Penangkapan Zum Cahaya Rendah

39
NextPit samsung galaxy s23 ultra belakang cmd7
© nextpit

Samsung tinggal sehari lagi untuk melancarkan Galaxy S24, dan walaupun nampaknya hampir semuanya telah diberikan, kami masih terus mendapat beberapa kejutan pada saat-saat akhir. Kini, laporan terbaharu daripada pembocor terkenal mencadangkan bahawa Galaxy S24 Ultra paling atas akan membawakan kamera telefoto 50 MP 5x baharu yang boleh meningkatkan penembak Pixel 8 Pro (ulasan) Google dalam satu kawasan utama.

  • Jangan ketinggalan: Telefon pintar Samsung terbaik untuk dibeli pada tahun 2024

Disiarkan di X (dahulunya Twitter), Ice Universe yang prolifik dan boleh dipercayai sedang memperincikan snapper zum baharu Galaxy S24 Ultra. Walaupun kamera baharu itu mempunyai tahap zum 5x yang diturunkan daripada 10x (ulasan) Galaxy S23 Ultra, modul kamera yang akan datang didakwa akan mengeluarkan foto “sangat bersih dan lancar”, termasuk dalam senario cahaya malap.

Walaupun begitu, sumber menunjukkan ini boleh mengalahkan Galaxy S23 Ultra dalam penangkapan zum 10x walaupun hanya menggunakan tahap 5x. Sebabnya ialah sensor yang lebih besar yang akan mengambil kesempatan daripada binning piksel, teknologi serupa yang digunakan dalam kamera dengan kiraan megapiksel yang tinggi.

Google Pixel 8 Pro

Google Pixel 8 Pro menampilkan penderia utama 50 MP, telefoto 48 MP 5x dan kamera ultralebar 48 MP. / © nextpit

Untuk makluman ini, Galaxy S24 Ultra Samsung juga mungkin memberikan Google Pixel 8 Pro persaingan yang serius dalam penangkapan zum 5x, walaupun kita perlu melihat bagaimana kedua-dua telefon kamera akan menghadapi ujian kehidupan sebenar. Nasib baik, kita tidak perlu menunggu terlalu lama untuk mengetahui jawapannya.

Sebagai tambahan kepada telefoto 5x baharu, Galaxy S24 Ultra dilengkapi dengan kamera utama 200 MP yang dikemas kini, telefoto 10 MP 3x dan kamera ultrawide 12 MP. Baru-baru ini juga dikhabarkan bahawa Galaxy S24 Ultra akan mula diperkenalkan dengan video 8K dalam zum 5x dan rakaman video 4K pada kadar 120 fps, kedua-dua ciri adalah yang pertama dalam barisan.

Trio Galaxy S24 juga dikuasakan oleh Snapdragon 8 Gen 3 SoC yang sepatutnya memperkenalkan ISP (Pemprosesan Isyarat Imej) yang lebih baik untuk meningkatkan pemprosesan. Ini disokong oleh pembocor yang sama bahawa keseluruhan rangkaian akan menambah pemprosesan imej yang lebih semula jadi, menyimpang daripada profil imej kontras berat yang dikenali oleh kamera Samsung.

Adakah anda lebih suka mempunyai telefoto 5x berbanding 10x pada kamera Galaxy S24 Ultra? Adakah anda fikir ini adalah persediaan yang lebih serba boleh? Kongsi dengan kami pendapat anda.

Sumber:
X