Galaxy S24 Ultra Mungkin Akhirnya Memadankan Keupayaan Video Sony Dalam Telefon Kamera

8
Kajian NextPit Samsung Galaxy S23 12
© nextpit

Samsung dijangka akan mengumumkan Galaxy S24 pada 17 Januari. Walaupun kebanyakan maklumat tentang siri telefon pintar itu telah bocor, termasuk spesifikasi dan imej rasminya serta ciri dan harga Galaxy AI, Samsung mungkin masih mempunyai beberapa kejutan. Salah satu daripada ini ialah khabar angin tentang keupayaan rakaman video 4K yang dinaik taraf yang akhirnya akan sepadan dengan telefon kamera utama Sony.

Galaxy S24 Ultra untuk dipadankan dengan Sony Xperia 1 V dalam bahagian video

Pembocor popular dan boleh dipercayai Ice Universe berkongsi satu siri tweet mengenai X. Menurut khabar angin, Samsung sedang menguji mod rakaman video dalam resolusi 4K pada 120 fps yang akan debut pada Galaxy S24 Ultra. Ciri ini merupakan peningkatan ketara daripada Galaxy S23 Ultra (ulasan) semasa dan telefon pintar Galaxy perdana sebelumnya, yang mencapai maksimum pada 4K/60 fps.

Tidak banyak telefon kamera Android menyokong rakaman 4K atau UHD pada 120 fps. Siri Xperia 1 Sony, termasuk Xperia 1 V yang disemak oleh rakan sekerja kami, adalah antara telefon bimbit yang mempunyai mod rakaman video yang berkebolehan sedemikian. Yang menghairankan, OnePlus juga menampilkan ini dalam OnePlus 9 Pro sebelum ini tetapi telah menggugurkan ciri sedemikian daripada model terkini.

Prototaip Samsung Galaxy S24 Ultra

Gambar sebenar yang didakwa bagi Samsung Galaxy S24 Ultra dengan bingkai titanium dan reka bentuk bertinju. / © X/u/DavidMa05368498

Pembocor itu menambah bahawa ia belum muktamad jika mod 4K/120 fps akan berjaya ke Galaxy S24 Ultra akhirnya. Walau bagaimanapun, siaran susulan baharu dengan dakwaan tangkapan skrin ciri yang dijalankan pada Galaxy S24 Ultra itu sendiri telah dikongsi, memberi kesan kepada khabar angin itu. Ia juga mencadangkan ini akan menjadi eksklusif untuk model Ultra dan tidak tersedia pada vanilla Galaxy S24 dan S24+.

Sebagai tambahan kepada mod video baharu, keseluruhan rangkaian Galaxy S24 dilaporkan menampilkan peningkatan dan alatan berasaskan AI baharu. Khususnya, ia akan termasuk Editor Generatif yang akan menyokong mengalih keluar dan memindahkan objek serta mengisi ruang kosong dengan suntingan generatif yang serupa dengan Google Magic Editor.

Bagi Samsung Galaxy S24 Ultra pula, ia dikatakan mempunyai kamera belakang yang diperbaharui dengan sensor lebar 200 MP baharu dan sensor telefoto 50 MP dengan zum 5x. Periskop 10 MP sebelumnya dengan zum 10x dan penderia ultra lebar 12 MP akan dibawa ke atas. Sementara itu, pasangan bukan Ultra harus mengekalkan komponen kamera mereka dan bergantung pada pengoptimuman perisian untuk menyampaikan kualiti imej yang lebih baik.

Adakah anda fikir video 4K pada rakaman 120 fps merupakan ciri penting pada Galaxy S24 Ultra? Tembak kami jawapan anda dalam komen.

Sumber:
X