Galaxy S24 Ultra Samsung Boleh Mendapat Naik Taraf Kamera Zum 5X

41
SeterusnyaPit tangan samsung galaxy s23 ultra pada cmd7
© NextPit

Samsung memperkenalkan penderia telefoto 10 MP dengan zum tanpa kehilangan 3x pada Galaxy S21 Ultra dan telah dibawa ke Galaxy S23 Ultra. Laporan baharu membuat spekulasi bahawa gergasi teknologi Korea Selatan itu akan membuang penderia bertarikh dan memihak kepada penderia baharu yang menampilkan keupayaan zum yang dipertingkatkan sambil diiringi oleh kamera lebar, ultralebar dan periskop.

  • Baca juga: Samsung Galaxy lwn iPhone – Telefon manakah yang patut anda beli pada tahun 2023?

Samsung sedang menaik taraf penderia telefoto pada Galaxy S24 Ultra tahun depan kepada penderia baharu dengan zum optik 5x, yang merupakan satu peningkatan daripada persediaan semasa yang mempunyai zum 3x. Maklumat ini dikongsi oleh outlet Belanda GalaxyClub, memetik sumbernya yang tidak dinamakan. Penerbitan itu tidak menyatakan butiran tambahan tentang kamera, tetapi boleh dikatakan bahawa ini mempunyai kiraan megapiksel yang lebih besar untuk menampung tahap zum lanjutan.

Spesifikasi kamera Samsung Galaxy S24 (Ultra).

Sebagai rujukan, 10 MP semasa pada trio Galaxy S23 (ulasan) membolehkan pembesaran sehingga 3x. Dalam kes Galaxy S24 Ultra, Samsung mungkin memilih penderia 12 MP pada tahap minimum, seperti yang boleh didapati dalam penembak periskop Galaxy Note 20 Ultra. Walau bagaimanapun, kami tidak menolak sensor yang lebih besar seperti 48 MP.

Tiada pengesahan sama ada penderia telefoto 5x akan dikongsi antara Galaxy S24 dan Galaxy S24 Plus memandangkan model vanila mempunyai modul kamera yang sama dengan varian Ultra selain daripada kanta periskop. Walau bagaimanapun, terdapat spekulasi bahawa sensor lebar 200 MP mungkin menemui jalan ke telefon bukan kamera Ultra ini menjelang tahun depan.

Siri Samsung Galaxy S23 dengan Plus dan Ultra

Samsung Galaxy S23, Galaxy S23 Plus dan Galaxy S23 Ultra semuanya berkongsi penderia telefoto 10 MP dengan zum 3x. / © NextPit

Bagi Galaxy S24 Ultra, ia harus mengekalkan baki penderia daripada persediaan empat kamera seperti 200 MP utama, 10 MP periskop dengan zum 10x, dan 12 MP ultralebar di atas lensa telefoto baharu.

Selain itu, butiran mengenai keseluruhan siri Galaxy S24 masih terhad. Berdasarkan jadual keluaran tahunan, Samsung boleh mengumumkan barisan antara akhir Januari hingga awal Februari tahun depan. Sebelum itu, syarikat itu merancang untuk menganjurkan acara Unpacked keduanya pada bulan Julai di mana ia dijangka mendedahkan Galaxy Z Fold 5 dan Galaxy Z Flip 5 bersama tablet Galaxy Tab S9 premium.

Adakah anda fikir Samsung perlu menggunakan kanta telefoto dan periskop pada Ultra pada masa yang sama? Kami ingin mendengar cadangan anda.

Sumber:
Kelab Galaxy