Galaxy S25 Samsung Mungkin Menggunakan Penderia Kamera Sony iPhone

51
Kajian NextPit Samsung Galaxy S23 7
© nextpit

Sony telah terkenal kerana menghasilkan penderia kamera mudah alih yang luar biasa. Malah, Apple telah menggunakan penderia IMX Sony pada iPhone selama beberapa generasi, dan barisan (ulasan) iPhone 15 juga menggunakan penderia Sony generasi terkini. Selain daripada pengeluar iPhone, Samsung mungkin hanya bergantung kepada kepakaran jenama Jepun untuk Galaxy S25 yang bakal diperkenalkan tahun depan. Ini adalah satu kejutan besar, beralih daripada penderia dalaman.

  • Baca juga: Apakah telefon kamera terbaik yang boleh anda beli pada tahun 2023?

Sensor 1 inci pada Samsung Galaxy S25 (Plus)?

Menurut Tech_Reve, Samsung akan menggunakan sensor kamera buatan Sony pada Galaxy S25 dan Galaxy S25+, yang dijadualkan dikeluarkan pada 2025. Modul kamera yang didakwa akan menggantikan sensor utama Samsung ISOCELL GN3 50 MP semasa pada vanilla Galaxy S23 (ulasan) dan Galaxy S24 akan datang.

Mengenai spesifikasi terperinci, tidak ada maklumat mengenai kiraan resolusi atau keupayaan yang akan ditampilkan oleh sensor Sony ini. Boleh dikatakan, ini adalah salah satu penderia mewah yang tidak diumumkan yang mungkin membawa lebih banyak megapiksel dan mungkin kawasan dan saiz piksel yang lebih besar daripada GN3 keluar.

Warna Samsung Galaxy S24 Plus

Warna Galaxy S24 dan S24 Plus Samsung adalah sama dengan Galaxy S24 Ultra. Kamera mereka mungkin sedikit berubah daripada Galaxy S23. / © Laporan Windows

Ia juga masuk akal bahawa Samsung akan menawarkan foto dan kualiti video yang lebih baik pada Galaxy S25, kerana Galaxy S24 ditetapkan untuk menampilkan peningkatan kecil kamera. Hanya Galaxy S24 Ultra dijangka membawa perubahan kamera yang ketara dengan mempunyai penembak utama 200 MP yang dikemas kini dan telefoto 50 MP baharu.

Butiran mengenai modul kamera sekunder pada Galaxy S25 juga terhad. Buat masa ini, Samsung dijangka akan mengekalkan penderia ultralebar dan telefoto dalam senjata pengimejan Galaxy S25, walaupun kami tidak tahu apakah penambahbaikan yang dirancang untuk penderia lain ini.

Pemproses Samsung Galaxy S25 (Ultra).

Selain daripada peningkatan kamera yang menjanjikan, Galaxy S25 boleh dilengkapi dengan SoC Snapdragon 8 Gen 4, yang dilaporkan mempunyai teras gred PC pada pemprosesnya. Bagaimanapun, pilihan cipset Qualcomm mungkin eksklusif dalam Galaxy S25+ dan Galaxy S25 Ultra yang lebih berkemampuan manakala Galaxy S25 mungkin ditawarkan dengan cipset Exynos, sama seperti Galaxy S24.

Silikon Exynos masa depan tidak akan menjadi lamban. Dikhabarkan orang Korea Selatan akan membaik pulih SoC mudah alih tersuainya dan kita mungkin melihat ia menguasai Galaxy S25 terlebih dahulu.

Apakah senarai hajat terbesar anda yang ingin anda lihat dalam Samsung Galaxy S25? Adakah anda ingin melihat Samsung melengkapkan model standard dengan sensor 1 inci? Kami menantikan jawapan anda dalam ulasan.

Sumber:
X