Galaxy Tab A9+ Samsung Dibocorkan dengan Spesifikasi yang Lebih Baik untuk Tablet Murah

6
nextpit Samsung Galaxy Tab S9 Kembali
© nextpit

Selain daripada Galaxy Tab S9 FE yang akan datang, Samsung juga mungkin sedang bersedia untuk melancarkan tablet Android yang lebih murah dalam bentuk Galaxy Tab A9 dan Tab A9+, yang juga merupakan pengganti kepada Galaxy Tab A8 2021. Selaras dengannya, spesifikasi duo Galaxy Tab A9 nampaknya telah bocor, mendedahkan persediaan perkakasan yang agak baik.

  • Jangan ketinggalan: Tablet Samsung Galaxy terbaik untuk dibeli pada tahun 2023

Galaxy Tab A9 standard sebenarnya pertama kali dilihat pada Konsol Google Play minggu lepas. Walau bagaimanapun, hanya hari ini butiran untuk versi Plus telah dipulihkan, dan daripada apa yang kelihatan, ia akan berkongsi kebanyakan spesifikasi dengan rakan sejawatannya yang lebih kecil.

Spesifikasi Samsung Galaxy Tab A9 dan Tab A9+

Berkenaan dengan Galaxy Tab A9+, ia dilengkapi dengan Snapdragon 695 SoC yang dipasangkan dengan 4/8 GB RAM manakala storan on-board mungkin bermula pada 64 GB dan disokong oleh slot kad mikroSD. Bateri diukur pada 7,040 mAh dan menyokong pengecasan 15 watt, yang lebih besar daripada jus 5,000 mAh daripada Galaxy Tab A9 bukan plus.

Samsung Galaxy Tab A9 Plus

Paparan Samsung Galaxy Tab A9+ / © MyFixGuide

Berbanding dengan pemproses mudah alih bertarikh Galaxy Tab A8, Snapdragon 695 pada Galaxy Tab A9 adalah jauh lebih cekap dan berkuasa. Walau bagaimanapun, masih tidak jelas bagaimana silikon baharu itu akan berlaku dalam penggunaan kehidupan sebenar atau bagaimana hayat bateri dijangka menjadi lebih baik.

Apabila bercakap mengenai paparan, Galaxy Tab A9+ mendapat saiz paparan yang tidak diketahui, tetapi panelnya disahkan dengan resolusi 1200 × 1920 piksel. Sebaliknya, Galaxy Tab A9 mempunyai paparan 8.7 inci. Kedua-dua tablet but pada One UI 5.0 berdasarkan Android 13 OS. Tambahan pula, mereka juga menggunakan kamera belakang tunggal dan kamera selfie landskap.

  • Baca juga: Perbandingan Samsung Galaxy Tab S9 lwn Tab S9 Ultra

Difahamkan kedua-dua tablet itu akan diumumkan pada 5 Oktober. Ia telah menambah bahawa Samsung melancarkan dua model untuk setiap saiz. Terutamanya, Galaxy A9 ditawarkan dalam varian Wi-Fi dan 4G LTE manakala Galaxy Tab A9+ mendapat pilihan Wi-Fi dan 5G. Tiada perkataan lagi tentang berapa kos setiap papak.

Adakah anda merancang untuk mendapatkan mana-mana tablet Samsung yang akan datang tahun ini? Model manakah yang anda fikir mempunyai nilai terbaik untuk wang anda? Jangan ragu untuk memukul kami dengan jawapan anda dalam ulasan.

Melalui: GSMArena
Sumber:
MyFixGuide

Artikel seterusnyaArtikel seterusnya