Galaxy Watch 4 Facelift pada 2024? Inilah Perkara Yang Mungkin Berubah

10
Ujian NextPit Samsung Galaxy Watch 4
© nextpit

Samsung melancarkan Galaxy Watch 4 (ulasan) kembali pada 2021, yang menjadikan jam tangan pintar itu bertarikh sekarang. Walau bagaimanapun, ia kekal sebagai pilihan popular untuk ramai peminat kerana harganya yang dikurangkan jika dibandingkan dengan Galaxy Watch 5 yang lebih baharu atau Galaxy Watch 6 yang terkini (ulasan). Ternyata Samsung mungkin melancarkan semula Galaxy Watch 4 pada tahun 2024 untuk memuaskan hati peminat jam tangan itu. Kemungkinan ia akan memaparkan spesifikasi yang lebih baik termasuk pemproses yang lebih pantas dan sensor yang lebih baik agar sesuai dengan facelift.

  • Jangan ketinggalan ini: Jam Tangan Samsung Galaxy terbaik yang boleh anda beli hari ini

Menurut wartawan pemastautin Winfuture dan penyampai maklumat yang kerap Roland Quandt, Samsung merancang untuk memperkenalkan Galaxy Watch 4 (2024) bersama Galaxy Tab S6 Lite (2024) tahun ini. Walaupun ini tidak menghairankan untuk tablet memandangkan Samsung telah membuat langkah yang sama sebelum ini dengan Galaxy Tab S6 Lite yang asal pada tahun 2022, ia akan menjadi kali pertama bagi Korea Selatan melancarkan semula Galaxy Watch.

Apakah yang mungkin berbeza pada Galaxy Watch 4 (2024) atau Galaxy Tab S6 Lite (2024)?

Malangnya, tiada butiran lanjut selain kemungkinan pemulangan peranti ini. Berdasarkan usaha pelancaran semula sebelumnya oleh syarikat itu, kedua-dua versi 2024 Galaxy Watch 4 (dan Watch 4 Classic) dan Galaxy Tab S6 Lite mungkin menampilkan set cip yang lebih baharu dan berkemungkinan boleh but pada sistem pengendalian terkini juga.

Galaxy Watch 4 (2024) mungkin berkongsi pemproses Exynos W930 yang sama seperti Galaxy Watch 6, yang akan menjadikannya cadangan nilai wang yang menarik. Tambahan pula, ia mungkin tiba dengan sensor suhu, yang hanya tersedia pada Galaxy Watch 5 (ulasan) dan Watch 6. Tetapi sudah tentu, semua ini hanya spekulasi buat masa ini.

Apl Thermo Check Samsung untuk Galaxy Watch 5 dan Galaxy Watch 6

Apl Thermo Check Samsung untuk Galaxy Watch 5 dan Galaxy Watch 6 / © nextpit

Di hadapan reka bentuk, bagaimanapun, Galaxy Watch 4 sepatutnya kekal tidak berubah daripada siri Galaxy Watch 4 yang asal. Walau bagaimanapun, tidak diketahui apakah perubahan luaran yang dirancang untuk Galaxy Tab S6 Lite (2024) menganggap Galaxy Tab S6 Lite dari 2022 menampilkan bahagian luar yang sama dengan Galaxy Tab S6 Lite 2020.

Juga tiada maklumat tentang bila model Galaxy Watch 4 dan Galaxy Tab S6 Lite yang dikemas kini ini akan diumumkan secara rasmi dan berapa kosnya. Adalah masuk akal jika Samsung akan menawarkannya pada titik harga yang lebih berpatutan daripada rakan sejawat mereka yang lebih lama, mengetahui Samsung kini menawarkan pelbagai pilihan peranti yang lebih berkebolehan.

Adakah anda akan mempertimbangkan untuk membeli Galaxy Watch 4 atau Galaxy Tab S6 Lite yang dikemas kini tahun ini? Ciri atau spesifikasi yang manakah anda mahu lihat ditambah oleh Samsung? Tembak kami dengan jawapan anda dalam komen.

Melalui: X/u/rquandt