Galaxy Watch 4: Tingkatkan kebolehbacaan paparan – begini caranya!

49
NextPit jam tangan samsung galaxy 4 klasik hadapan
© NextPit

Galaxy Watch 4 ‘s dengan sendirinya sudah terang, sangat tajam dan berkualiti tinggi secara umum. Jika anda masih menghadapi masalah membaca skrin, anda boleh meningkatkan sedikit kebolehbacaan dengan kemas kini kepada OneUI Watch 4.5. Kami akan memberitahu anda bagaimana anda boleh mengaktifkan ciri kebolehaksesan pada jam tangan pintar Samsung anda.


TL;DR

 • OneUI Watch dikemas kini kepada versi nombor 4.5 dan memperkenalkan ciri kebolehaksesan baharu.
 • Dalam proses itu, anda boleh melumpuhkan ketelusan, mengoptimumkan warna untuk buta warna dan banyak lagi.
 • Prasyarat: Galaxy Watch 4 (Klasik) dan sambungan Internet yang aktif.

Dengan paparan AMOLED berkualiti tinggi, Samsung memastikan anda boleh membaca kandungan pada jam tangan pintar mereka sendiri walaupun di bawah sinar matahari. Setakat ini bagus, tetapi apa yang boleh anda lakukan jika anda tidak berpuas hati dengan paparan yang boleh dipakai dan tidak dapat mengenali apa-apa? Untuk kes ini, Samsung telah menambah beberapa ciri kebolehcapaian baharu dengan kemas kini pada OneUI Watch 4.5.

Menurut maklumat kami, ciri ini hanya tersedia pada Galaxy Watch 4. Memandangkan pengilang bergantung pada sistem pengendalian baharu untuk jam tangan pintar terbaharunya dan menggantung TizenOS pada kuku maya, kemas kini itu tidak serasi ke belakang dengan model lama. Jika anda bercadang untuk membeli jam tangan pintar baharu, lihat ulasan kami tentang Samsung Galaxy Watch 4.

Bagaimana untuk meningkatkan kebolehbacaan paparan Galaxy Watch 4 (Klasik)

Untuk memasang ciri baharu, anda perlu memasang kemas kini pada OneUI Watch 4.5 terlebih dahulu. Pastikan bateri Galaxy Watch dicas sekurang-kurangnya 30 peratus. Anda boleh menemui item menu yang sepadan dalam tetapan, lebih tepat lagi “Leret ke atas, ketik ikon gear, pilih kemas kini perisian” dan kemudian anda boleh memuat turun kemas kini secara terus.

Sekarang kami mahu meningkatkan kebolehbacaan. Untuk berbuat demikian, hanya pergi ke item menu berikut:

 1. Pergi ke tetapan dalam menu (leret dari bawah ke atas).
 2. Tatal ke bawah dan ketik pada item menu “Bantuan input”.
 3. Di sini terdapat entri baharu “Peningkatan keterlihatan” dan anda perlu mengetiknya
 4. Anda boleh memilih tetapan ini:
  1. Zum masuk: Ketik tiga kali untuk mengezum masuk pada kandungan

  2. Saiz fon: Besarkan atau kurangkan fon pada Galaxy Watch

  3. Skala kelabu: Lumpuhkan warna pada Galaxy Watch

  4. Penyongsangan warna: Aktifkan paparan negatif

  5. Tambah penapis warna: Di sini anda boleh mengaktifkan penapis warna untuk pelbagai bentuk buta warna atau kecacatan seperti kelemahan merah-hijau

Tangkapan skrin menunjukkan cara meningkatkan kebolehbacaan paparan Galaxy Watch 4.

Dengan langkah mudah ini, anda boleh mengakses semua ciri untuk kebolehbacaan paparan yang lebih baik / © NextPit / Samsung

Apa yang tiada daripada menu ini ialah tetapan untuk mengawal kecerahan skrin, mengawal masa tamat skrin dan melaraskan gaya fon. Anda boleh menemuinya dalam tetapan skrin biasa. Petua lain: Anda juga boleh menggunakan Galaxy Watch dengan sarung tangan dengan mengaktifkan sensitiviti skrin yang lebih tinggi.

Apakah ciri lain yang anda ingin lihat pada Samsung Galaxy Watch 4? Dan adakah petua ini untuk kebolehbacaan yang lebih baik membantu anda? Beritahu kami dalam ulasan!