Galaxy Watch 5 dan Watch 4 kini boleh menstrim langsung rakaman kamera Nest—Begini caranya

91
Semakan NextPit samsung Galaxy Watch 5 Pro
© NextPit

SmartThings pada jam tangan Galaxy Samsung sudah membenarkan mengawal beberapa peranti rumah pintar daripada TV pintar, pembersih vakum robot, mentol lampu, A/C dan pembesar suara, antara lain. Samsung kini menambah kebolehan seperti penstriman langsung rakaman daripada loceng pintu dan kamera keselamatan Amazon Ring dan Google Nest.

Pada tahun 2021, Samsung menyertakan sokongan untuk kamera Nest pada apl SmartThingsnya. Syarikat Korea Selatan itu merancang untuk mengeluarkan kemas kini kepada versi jam tangan pintar apl rumah pintarnya yang akan membolehkan Galaxy Watch 5 (Pro), Galaxy Watch 4 dan Watch 4 Classic mengurus termostat, bidai dan penulen udara.

  • Jangan ketinggalan: Kamera keselamatan terbaik untuk dalaman dan luaran

Rakaman kamera Ring atau Nest strim langsung pada Galaxy Watch

Selain mengawal aksesori baharu, Samsung mengatakan bahawa melihat suapan kamera keselamatan secara langsung pada mana-mana model Galaxy Watch yang disebutkan adalah mungkin. Pada masa yang sama, pengguna kamera Ring akan dapat memanfaatkan komunikasi bual dua hala dengan Galaxy Watch.

Setelah dikemas kini, anda tidak akan memerlukan apl telefon untuk mengakses beberapa ciri SmartThings. Samsung mencadangkan pengguna boleh membuka SmartThings dengan mudah dengan hanya meleret terus pada muka jam.

Samsung tidak memberikan masa yang tepat untuk ketersediaan kemas kini. Ia juga tidak menyatakan sama ada model Galaxy Watch yang lebih lama tidak berjalan pada Wear OS 3 akan disokong.

Sementara itu, Samsung baru-baru ini menambah satu set ciri baharu pada Galaxy Watch 5 (Pro) yang menyediakan pinch-to-zoom apabila menggunakan pengawal kamera jauh. Satu lagi tambahan yang ketara ialah pemeriksa kesihatan bateri melalui alat diagnostik peranti Bersambung.

Antara helah jam tangan pintar Samsung baharu yang manakah paling anda nanti-nantikan? Kami ingin mendengar pendapat anda.

Sumber:
Samsung