Galaxy Watch 7 Boleh Mendapat Naik Taraf Utama dengan Memori Berganda

15
nextpit Samsung Galaxy Watch 6 Sensor
© nextpit

Khabar angin mencadangkan Samsung sedang berusaha untuk melancarkan Galaxy Watch 7 dalam tiga varian, dengan model standard dan klasik disertai dengan varian baharu yang mungkin akhirnya dikenali sebagai Ultra. Barisan ini dijangka berjalan pada cipset Exynos baharu. Selain daripada pemproses pantas, jam tangan pintar Galaxy yang akan datang juga boleh menampilkan memori yang lebih besar.

Galaxy Watch 7 Samsung untuk menampilkan dua kali ganda memori pendahulunya

Maklumat itu datang daripada SamMobile, mendakwa tiga model Galaxy Watch 7 akan dilengkapi dengan storan on-board 32 GB. Jika ini menjadi kenyataan, ia akan menggandakan kapasiti Galaxy Watch 6 (ulasan) dan siri Galaxy Watch 5 yang menggunakan ‘hanya’ storan 16 GB.

Dengan storan yang lebih besar, ia menyediakan lebih banyak ruang untuk pengguna menyimpan lagu yang boleh diakses semasa di luar talian. Di samping itu, memori tambahan boleh bermakna lebih banyak aplikasi dan ciri boleh dipasang dalam jam tangan pintar.

Samsung Galaxy Watch 6 (Klasik)

Di sini, perbezaan antara model Klasik dan varian Jam Tangan keseluruhan agak jelas: Ia adalah bezel analog berbanding digital. / © nextpit

Ia tidak diperincikan sama ada jumlah RAM dalam Galaxy Watch 7 akan dinaikkan juga. Seperti yang terdapat pada masa ini, Galaxy Watch 6 telah menerima peningkatan RAM pada 2 GB yang datang daripada 1.5 GB pada pendahulunya, jadi ia akan menjadi satu kejutan jika terdapat peningkatan lain di sepanjang perjalanan.

Apa lagi yang perlu anda ketahui tentang Samsung Galaxy Watch 7?

Outlet itu menambah Samsung sedang merombak nombor model dengan Galaxy Watch 7. Nampaknya model vanila akan dikenali sebagai SM-L300 dan SM L305 manakala pilihan seterusnya yang lebih berkebolehan akan dilabelkan sebagai SM-L310 dan SM-L315. Sebaliknya, model yang paling premium dan mahal mendapat SM-L700 dan SM-L705 sebagai nombor modelnya. Nombor model yang lebih tinggi untuk setiap varian boleh bermakna kemasukan sambungan selular.

Bagi cip yang disebutkan di atas, Samsung akan mendapatkan SoC W940 dalaman untuk menggerakkan rangkaian Galaxy Watch 7. Diperkirakan chipset itu akan dihasilkan menggunakan proses 3 nm. Di samping itu, ia disebut-sebut 50 peratus lebih cekap dan 30 peratus lebih pantas daripada Exynos W930 dalam Galaxy Watch 6.

Korea Selatan dijangka memperkenalkan Galaxy Watch 7 bersama-sama dengan telefon pintar boleh lipat generasi akan datang syarikat itu pada acara Unpacked seterusnya yang dijangka akan berlaku pada separuh pertama bulan Julai. Samsung Galaxy Z Fold 6 dan Galaxy Z Flip 6 akan menjadi kemuncak pengumuman itu, tetapi ia juga boleh menetapkan peringkat untuk Samsung melancarkan Galaxy Ring secara rasmi.

Mana yang paling anda teruja untuk melihat pada acara Unpacked yang akan datang? Pernahkah anda melihat Galaxy Watch 7 berbanding Galaxy Z Fold 6 atau Flip 6? Kami tidak sabar-sabar untuk mendengar jawapan anda.

Sumber:
SamMobile