Galaxy Watch 7 Pro Mendahului Saingan Dengan Bateri Besar

8
Ujian NextPit samsung Galaxy Watch 5 Pro
© nextpit

Samsung dijangka menawarkan siri Galaxy Watch 7 dalam tiga varian. Walaupun ketiga-tiga mereka akan kekal tidak dinamakan, salah satu penyertaan boleh melihat kembalinya model Pro. Telah dikhabarkan bahawa model Pro boleh menampilkan sel bateri besar yang akan mengecilkan walaupun Galaxy Watch 5 Pro (semakan), iaitu jam tangan pintar Samsung Galaxy dengan kapasiti bateri terbesar setakat ini.

Model Pro Galaxy Watch dengan bateri yang besar

Nampaknya Galaxy Watch 7, pengganti Galaxy Watch 6 (ulasan), disebut-sebut akan menampilkan nombor dalaman SM-L30, SM-L31, dan SM-L70. Dua yang pertama dipercayai dikaitkan dengan model standard dan klasik manakala yang terakhir dispekulasi sebagai Pro.

Selaras dengan itu, lebih banyak butiran muncul dengan maklumat terkini daripada badan pensijilan rasmi di Korea Selatan (melalui GalaxyClub), mendedahkan sel bateri berlabel EB-BL705ABY. Sambungan yang paling jelas ialah ini kerana bateri Galaxy Watch 7 Pro menggunakan nombor model SM-L70.

TicWatch Pro 5

TicWatch 5 Pro Mobvoi mempunyai salah satu kapasiti bateri terbesar dalam jam tangan pintar Wear OS. / © nextpit

Seperti yang diperincikan dalam pemfailan, bateri mempunyai kapasiti penarafan 578 mAh, yang merupakan hama yang lebih besar daripada apa yang kita lihat dalam Galaxy Watch 5 Pro yang memaparkan penarafan 573 mAh. Walaupun begitu, kapasiti tipikal yang diiklankan mungkin disenaraikan dalam spesifikasi sebagai 600 mAh jika dibandingkan dengan jam tangan pintar yang terakhir pada 590 mAh.

Perbandingan bateri Galaxy Watch 7 Pro

Perbandingan lanjut meletakkan bateri Galaxy Watch 7 Pro yang didakwa tahan lebih lama berbanding OnePlus Watch 2 (ulasan) yang dilancarkan baru-baru ini dengan bateri 500 mAh dan Xiaomi Watch 2 Pro dengan bateri 495 mAhnya. Bagaimanapun, kapasiti bateri masih lebih rendah jika dibandingkan dengan TicWatch 5 Pro (semakan) Mobvoi yang dilengkapi bateri 629 mAh.

Selepas itu, peningkatan dalam kapasiti bateri mencadangkan Galaxy Watch 7 Pro harus memberikan hayat bateri yang jauh lebih lama daripada Galaxy Watch 6 dan mungkin Galaxy Watch 5 Pro juga. Sudah tentu, prestasi kehidupan sebenar masih bergantung pada pemproses jam tangan pintar dan pengoptimuman perisian.

Walaupun butiran bateri untuk Galaxy Watch 7 standard masih tidak diketahui, nampaknya keseluruhan barisan akan mendapat manfaat daripada cipset Exynos yang lebih cekap dan lebih pantas. Tambahan pula, platform Wear OS 4 hibrid baharu yang pertama kali muncul pada OnePlus Watch 2 berkemungkinan akan membantu memanjangkan hayat bateri jam pintar itu.

Samsung tidak mengumumkan apa-apa mengenai pelancaran Galaxy Watch 7, tetapi syarikat itu dikhabarkan akan menjadi tuan rumah acara Unpacked pada awal Julai. Katalog jam tangan pintar baharu sepatutnya diumumkan kemudian bersama telefon pintar boleh lipat Galaxy Z Fold 6 dan Galaxy Z Flip 6.

Adakah anda lebih suka jam tangan pintar yang lebih besar dengan bateri yang lebih besar atau adakah anda lebih suka mempunyai yang boleh dipakai yang ringan dengan hayat bateri yang sederhana? Kongsi pendapat anda dengan kami.

Melalui: GalaxyClub