Galaxy Watch Ultra Pertama Samsung Mungkin Menampilkan skrin LED Mikro

30
nextpit Samsung Galaxy Watch 6 Hands On
© nextpit

Dikhabarkan bahawa Apple akan melengkapkan Watch Ultra generasi seterusnya dengan mikro-LED, yang mungkin hanya siap seawal 2024. Tetapi sebagai tambahan kepada pembuat iPhone, Samsung adalah satu lagi jenama utama yang dikatakan sedang berusaha jam pintar Galaxy dengan teknologi yang sama.

Ini kini dicadangkan lagi oleh Samsung dalam siaran akhbar baharu untuk pelancaran global TV LED mikronya tahun ini. Syarikat itu mengesahkan rancangannya untuk mengguna pakai teknologi inovatif kepada faktor bentuk lain termasuk papan tanda dan jam tangan pintar sebagai tambahan kepada televisyen. Walau bagaimanapun, mereka tidak memberikan garis masa yang disempitkan tentang masa kita boleh menjangkakan perkara ini berlaku.

Samsung Galaxy Watch Ultra atau Watch 7 Ultra

Tetapi menurut pembocor Tech_Reve, Samsung mungkin memanggil rangkaian jam pintar pertamanya dengan mikro-LED Galaxy Watch Ultra. Ini akan bertepatan dengan strategi portfolio produk syarikat dengan Ultra sebagai tawaran premium seperti Galaxy S23 Ultra. Dan memandangkan persaingan yang ketat dengan Apple, Galaxy Watch Ultra juga akan meletakkannya sejajar dengan katalog Apple Watch Ultra (ulasan).

Awal tahun ini, ia juga dilaporkan bahawa Galaxy Watch 7 mungkin yang pertama menggunakan skrin LED mikro. Tetapi dengan perkembangan semasa, nampaknya teknologi itu akan dikhaskan terlebih dahulu untuk model Ultra akhirnya dan jam tangan pintar bukan Ultra Samsung mungkin terus menggunakan panel OLED seperti yang dilakukan oleh Galaxy Watch 6 (ulasan) semasa.

Samsung Galaxy Watch 6 menyerah diri dengan lampu bersinar

Galaxy Watch 6 baharu Samsung. / © nextpit

Micro-LED mempunyai banyak potensi dan kelebihan berbanding skrin OLED dan LED konvensional. Sebagai contoh, ia membolehkan reka bentuk yang lebih nipis dalam telefon pintar dan tablet. Panel juga mempamerkan kualiti imej yang lebih baik dengan pencahayaan yang lebih tinggi dan kontras yang lebih mendalam. Micro-LED juga cenderung mempunyai jangka hayat yang lebih lama dan mempunyai kecekapan kuasa yang lebih tinggi, tetapi ia lebih mahal untuk dihasilkan pada keadaan semasa.

Adakah anda fikir LED mikro ialah kemajuan teknologi seterusnya yang mendalam dalam telefon pintar dan peranti pengguna? Kami ingin mendengar pendapat anda dalam ulasan.

Melalui: Twitter
Sumber:
Samsung


Artikel sebelumnyaArtikel sebelumnya

Artikel seterusnyaArtikel seterusnya