Galaxy XCover 7 Samsung Mendapat Perisai Beg Pakaian dalam Paparan Pertama

32
NextPit Samsung Galaxy XCover 6 Pro
© nextpit

Selain daripada telefon pintar Android terbaik, Samsung juga telah membuat peranti ultra lasak melalui barisan Galaxy XCovernya. Pada pertengahan tahun lalu, ia melancarkan Galaxy XCover 6 Pro (semakan) dan masih belum disegarkan sehingga kini. Walau bagaimanapun, nampaknya kemasukan baharu kepada julat-atau jenis pengganti-mungkin hampir tidak lama lagi kerana gambar yang didakwa Galaxy XCover 7 dikongsi.

  • Baca juga: Telefon pintar Android terbaik untuk dibeli di bawah $400 pada tahun 2023

Reka bentuk Samsung Galaxy XCover 7 dan penjenamaan Pro yang hilang

Seperti namanya, peranti itu kehilangan nama Pro (melalui Android Headlines), yang mungkin mencadangkan ciri dalaman dan luaran yang sedikit diredam daripada Galaxy XCover 6 Pro. Ini juga dilihat di bahagian belakang Galaxy XCover 7 yang mempunyai kurang satu kamera utama, yang berkemungkinan boleh menjatuhkan snapper ultrawide 8 MP sambil mengekalkan penembak 50 MP yang sama.

Tetapi dari rupa yang lain, Galaxy XCover 7 menggunakan panel belakang baharu dengan reka bentuk beg pakaian yang digabungkan dengan bonggol sisi, menjadikan pendirian lebih kukuh berbanding Galaxy XCover 6 Pro. Masih terdapat butang boleh atur cara yang terselit di sebelah kiri dan kuasa dan kelantangan rocker di sebelah kanan.

Samsung Galaxy XCover 7

Tuduhan telefon pintar lasak Samsung Galaxy XCover 7 yang didakwa dengan reka bentuk beg pakaian baharu. / © Android Headlines

Di bahagian hadapan, kelihatan Galaxy XCover 7 menggunakan paparan berlekuk yang biasa. Selain itu, bezel atas dan bawah kelihatan tebal dan menonjol seperti Galaxy XCover 6 Pro. Mungkin, kedua-duanya mungkin berkongsi skrin LCD IPS 6.6 inci dengan resolusi HD penuh dan kadar penyegaran 120 Hz.

Spesifikasi dan perlindungan Samsung Galaxy XCover 7 yang mungkin

Di luar reka bentuk, bagaimanapun, tidak banyak perkara lain yang disahkan tentang Galaxy XCover 7. Adalah selamat untuk mengatakan bahawa pensijilan ketenteraan MIL-STD-810H dikekalkan bersama rintangan habuk dan air IP68. Di samping itu, perlindungan drop-to-concrete juga boleh dimasukkan sebagai salah satu ciri lasak bagi telefon yang akan datang.

Tidak jelas sama ada perkakasan dalaman diterajui oleh SoC Qualcomm Snapdragon 778G yang sama atau cip Exynos dalaman baharu daripada Samsung. Tiada butiran mengenai kapasiti bateri dan konfigurasi memori peranti. Tetapi dengan kewujudan Galaxy XCover 7 telah pun ditemui, kita mungkin tidak perlu menunggu lama untuk mengesahkan semua ini termasuk harga dan ketersediaannya.

Dari segi rupa, apakah pendapat anda tentang Samsung Galaxy XCover 7? Adakah anda lebih suka berbanding Galaxy XCover Pro 6 yang lasak semasa? Kongsi dengan kami jawapan anda di bahagian komen.

Sumber:
Tajuk Android