Galaxy XR Samsung Mungkin Dilancarkan Bersama Galaxy Z Flip 6 pada 2024

29
nextpit HTC Vive XR Elite Numbers
© nextpit

Sebelum Apple mengumumkan set kepala Vision Pro ultra-premiumnya pada bulan Jun, Samsung mula-mula mendedahkan rancangannya untuk melancarkan XR gen seterusnya dan set kepala realiti campuran yang akan dikuasakan oleh Android dan dilengkapi dengan cip Snapdragon. Walaupun mereka tidak memberikan tarikh tepat bila perkara ini akan berlaku, khabar angin baharu membuat spekulasi bahawa ini akan muncul pada separuh kedua 2024.

  • Jangan ketinggalan: Cermin mata VR kendiri terbaik untuk dibeli pada tahun 2023

Tarikh pelancaran Samsung ‘Galaxy XR’

Dalam laporan oleh outlet Korea Selatan JoongAng, Samsung boleh mengumumkan set kepala XR pada akhir tahun 2024. Ramalan menunjukkan bahawa pelancaran itu mungkin bertepatan dengan acara Unpacked kedua Samsung pada bulan Julai atau Ogos tahun depan. Terutamanya, ini adalah perhimpunan yang sama yang dijangka akan dibuka oleh Galaxy Z Fold 6 dan Galaxy Z Flip.

Dan walaupun ini melihat set kepala berjenama Samsung sebagai rasmi, penerbitan itu menambah bahawa ketersediaan mungkin hanya berlaku pada penghujung 2024. Pada masa itu, Apple Vision Pro telah pun tersedia di pasaran selama setahun.

Alat dengar Odyssey Plus VR Samsung

Alat dengar realiti maya Odyssey Plus Samsung / © NextPit

Apakah nama terakhir alat dengar generasi seterusnya Samsung

Tidak jelas apa nama set kepala Galaxy XR yang akan datang. Tetapi menurut sumber itu, produk itu membawa nama dalaman “Infinite”, yang berkemungkinan merujuk kepada salah satu ciri jualan yang mungkin, seperti jenis paparan yang didaftarkan. Di samping itu, ia memberi tip untuk menggunakan jenis skrin OLED yang sama seperti Vision Pro. Ini bukanlah satu kejutan besar memandangkan Samsung adalah pembekal panel kepada Apple.

  • Baca juga: Adakah cermin mata Ray-Ban Meta baharu bernilai gembar-gembur?

Di luar masa keluaran, tidak banyak yang diketahui tentang set kepala Galaxy XR, seperti harga atau reka bentuk. Tetapi dengan apa yang kita tahu, ia berjalan pada sistem pengendalian berasaskan Android yang dibangunkan khas oleh Google untuk aplikasi AR dan VR. Ia juga disahkan bahawa ia harus menampilkan salah satu cipset XR termaju Qualcomm.

Apakah ciri lain yang anda fikir set kepala Samsung XR perlu dapatkan untuk ia menyaingi Apple Vision Pro dengan betul? Beritahu kami jawapan anda dalam ulasan.

Melalui: JoongAng
Sumber:
9to5Google