Galaxy Z Flip 6 Mungkin Masih Menampilkan Paparan Sampul Menukar Permainan

13
Paparan Penutup Galaxy Z Flip5 nextpit
© nextpit

Baru-baru ini, perkembangan mengenai Samsung Galaxy Z Flip 6 telah terbukti agak bercanggah. Yang pertama ialah spekulasi mengenai kulit kerang boleh lipat yang akan datang membawakan panel penutup yang lebih luas yang menggunakan reka bentuk tepi ke tepi. Itu kemudiannya disangkal oleh pemaparan pihak ketiga yang menggambarkan peranti itu mencerminkan sebahagian besar reka bentuk (ulasan) Galaxy Z Flip 5. Kini, khabar angin baru menambahkan lebih banyak bahan bakar kepada api dengan memberi kepercayaan kepada tuntutan terdahulu sambil mencadangkan spesifikasi yang lebih hebat.

Adakah Galaxy Z Flip 5 akan menampilkan paparan penutup tepi ke tepi?

Pemberi maklumat biasa TheGalox berkongsi spesifikasi utama yang didakwa bagi Galaxy Z Flip 6. Berdasarkan itu, telefon bimbit ini menampilkan paparan penutup 3.9 inci yang lebih besar berbanding pendahulunya. Itu adalah percanggahan ketara daripada khabar angin terdahulu yang menggambarkan skrin sekunder 3.4 inci yang tidak berubah dengan reka bentuk folder tab.

  • Jangan ketinggalan ini: Bagaimana untuk menguasai Mod Flex Samsung

Selain itu, khabar angin terkini nampaknya menyokong laporan awal daripada pembocor dan perunding terkenal Ross Young. Kembali pada Disember 2023, Young, yang terkenal dengan rekod prestasi yang agak kukuh, melaporkan kedua-dua Galaxy Z Fold 6 dan Galaxy Z Flip 6 akan memaparkan paparan kulit yang lebih besar. Beliau seterusnya menerangkan bagaimana Galaxy Z Flip 6 akan menggunakan panel 3.9 inci yang lebih besar daripada yang terdapat dalam Razr+ 2023 Motorola (ulasan).

Ciri Samsung Galaxy Z Flip 5: Widget penutup pada paparan luar

Walaupun Samsung menawarkan senarai apl terhad untuk paparan penutup secara lalai, aplikasi Good Lock membolehkan penggunaan perkhidmatan penstriman video sekata pada paparan luar / © nextpit

Jika kedua-dua dakwaan itu mengandungi sebarang air, ia akan menjadi satu lagi peningkatan yang besar untuk barisan kulit kerang Samsung, kerana Galaxy Z Flip 5 tahun lepas telah pun tiba dengan paparan penutup 3.4-inci yang lebih besar berbanding dengan Galaxy Z Flip 4.

Apa lagi yang boleh menjadi baharu pada Samsung Galaxy Z Flip 6?

Di luar paparan penutup, Galaxy Z Flip 6 disenaraikan dengan peningkatan perkakasan utama, yang termasuk engsel baharu dan dalaman yang diubah suai. Orang Korea Selatan juga menyebut menggabungkan Gorilla Glass Armor yang lebih keras dalam peranti yang serupa dengan Galaxy S24 Ultra (ulasan).

Selain itu, ia disebut-sebut sebagai telefon bimbit Samsung Galaxy yang mempunyai sistem penyejukan ruang wap yang lebih besar dan sehingga 12 GB RAM untuk menambah Snapdragon 8 Gen 3 SoC. Chipset baharu seharusnya mendayakan keupayaan AI pada peranti yang telah diperkenalkan pada siri Galaxy S24. Kapasiti bateri yang lebih besar pada 4,000 mAh juga boleh memberikan ketahanan yang lebih lama.

Pada masa yang sama, Galaxy Z Flip 6 dikatakan mendapat sokongan perisian lanjutan dengan peningkatan sehingga 7 tahun OS Android.

Adakah anda fikir Samsung membawa perubahan yang layak kepada Galaxy Z Flip 6? Dalam kes anda, apakah ciri terbesar yang anda mahu lihat? Kongsi jawapan anda dengan kami dalam ulasan.