Galaxy Z Fold 5 dan Flip 5 Samsung mungkin mengatasi Galaxy S23

80
NextPit Xiaomi Mi Mix Lipat 2 Sisi
© NextPit

Samsung kini sedang bersedia untuk acara utama seterusnya yang mungkin berlaku pada bulan Ogos. Mereka dijangka melancarkan Galaxy Z Fold 5 dan Galaxy Z Flip 5. Ia juga semakin jelas bahawa telefon boleh lipat generasi seterusnya akan berkongsi pemproses Snapdragon yang sama seperti Galaxy S23. Walau bagaimanapun, penyenaraian penanda aras baharu mencadangkan pemproses duo itu mungkin versi yang diperhalusi.

Butiran lanjut mengenai dua peranti boleh lipat perdana Samsung yang tidak diumumkan mula muncul apabila kami semakin hampir dengan tarikh keluaran sebenar. Varian AS bagi Galaxy Z Fold 5 dan Galaxy Z Flip 5 dikesan oleh Galaxy Club dari repositori Geekbench terkini. Walaupun penyenaraian itu nampaknya mengesahkan cip itu sebagai Snapdragon 8 Gen 2, Samsung sekali lagi memilih versi overclocked seperti yang ditunjukkan oleh markah.

  • Jangan ketinggalan ini: Petua dan Trik Samsung One UI 5.0 Terbaik

Pemproses Galaxy Z Fold 5 dan Flip 5 Samsung

Berdasarkan ujian, Galaxy Z Fold 5 lipatan penuh dengan 12 GB RAM menghasilkan 2,014 teras tunggal dan 5,022 mata berbilang teras. Ini adalah lebih tinggi daripada skor purata Galaxy S23 Ultra yang Antoine semak masing-masing pada 1,912 dalam teras tunggal dan 4,981 dalam multiteras.

Bagi Samsung Galaxy Z Flip 5 dengan 8 GB RAM, kulit kerang yang lebih kecil menjaringkan 2,030 dalam teras tunggal dan 5,213 dalam bahagian berbilang teras. Sekali lagi, nilainya secara drastik lebih baik berbanding dengan standard Galaxy S23 Plus (ulasan) yang masing-masing mengumpul 1,528 dan 4,823 mata dalam bahagian tunggal dan berbilang teras.

Keputusan Geekbench Galaxy Z Fold 5 dan Flip 5 Samsung

Keputusan Geekbench Galaxy Z Fold 5 dan Flip 5 Samsung / © GeekBench

Anehnya, kelajuan jam CPU tri-kluster kekal tidak berubah daripada Snapdragon 8 Gen 2 Galaxy S23. Angka yang lebih tinggi mungkin disebabkan oleh model ujian yang mempunyai perisian Android 13 yang dioptimumkan atau mungkin disertakan dengan sistem penyejukan yang dipertingkatkan. Walau apa pun, penanda aras Geekbench ini tidak selalu menggambarkan gambaran keseluruhan dan mungkin sedikit menyimpang dengan mendapat markah yang lebih rendah pada masa ia tiba di tangan pengguna.

Selama bertahun-tahun, Samsung telah menggunakan set cip yang berbeza untuk peranti boleh lipat berbanding perdana gaya papaknya. Tahun ini, ia akan menjadi menarik bagaimana ia akan membezakan kedua-dua barisan dari segi prestasi memandangkan ia boleh menggunakan cip yang sama untuk kedua-duanya.

Adakah anda fikir Samsung mungkin menempah beberapa pengoptimuman untuk menambah baik Galaxy Z Fold 5 atau Flip 5 apabila ia berkaitan dengan perkakasan di bawah hud? Kami ingin mendengar sisi cerita anda.

Melalui: GSMArena
Sumber:
GalaxyClub, GeekBench