Galaxy Z Fold 5: Kedutan yang degil mungkin menjadi perkara lama

89
NextPit Samsung Galaxy Z Lipat 4 Lipatan Engsel
© NextPit

Galaxy Z Fold 5 Samsung yang akan datang bersedia untuk menerima perubahan drastik, terutamanya pada jenis engselnya. Reka bentuk baharu ini berhasrat untuk mengurangkan lipatan yang berterusan walaupun pada Galaxy Z Fold 4 dan Galaxy Flip 4 tahun lepas.

Firma Korea Selatan itu kini menggunakan reka bentuk lipatan berbentuk U pada peranti boleh lipat semasanya. Walaupun lipatan telah diminimumkan daripada generasi sebelumnya, kawasan lipatan tengah kekal kelihatan jika jumlah cahaya yang tepat mengenai paparan pada sudut yang besar.

Sedikit lipatan tetapi lebih perlindungan air

Samsung merancang untuk menyelesaikan perkara ini pada Galaxy Z Fold 5 melalui engsel titisan air mata yang mencerminkan Oppo Find N2 dengan komponen lentur tersuainya dan Motorola Razr 3. Syarikat itu kini sedang menguji teknologi dan ia mungkin siap sepenuhnya tahun ini- melipat Galaxy Z Fold. Walau bagaimanapun, ia tidak disahkan sama ada reka bentuk yang sama akan dikongsi dengan Galaxy Z Flip 5.

Oppo Find N2

Paparan utama Oppo Find N2 dibuka / © NextPit

Diandaikan bahawa Samsung akan mengekalkan penarafan kalis air IPX8 yang diperkenalkan pada Galaxy Z Fold 3 dan Flip 3. Pada masa yang sama, perlindungan ini akan memastikan barisan boleh lipat Samsung mendahului persaingan memandangkan penyertaan berjenama Cina seperti Xiaomi Mix Lipat 2 kekurangan kalis air.

Sarung S Pen bersepadu pada Galaxy Z Fold 5

Selain komponen kritikal, laman web Vietnam mendakwa bahawa Galaxy Z Fold 5 akan menerima sedikit peningkatan dalam dimensi dan berat. Secara khusus, telefon boleh lipat yang tidak diumumkan itu mendapat ketebalan 6.5 mm daripada 6.3 mm dan ia akan mempunyai berat 12 gram lebih banyak berbanding pendahulunya. Pemegang S Pen terbina dalam spekulasi mungkin menjadi sebab perubahan ini.

Jika ia mengikut jadual tahunan Samsung, Fold 5 baharu dijangka mengumumkan peranti boleh lipat baharu pada bulan Ogos. Dengan itu, kami cadangkan mengambil semua butiran ini dengan secubit garam. Begitu juga, kami ingin tahu sama ada anda fikir sudah tiba masanya untuk Samsung menghapuskan lipatan?

Melalui: SamMobile
Sumber:
Naver