Galaxy Z Fold 6 Boleh Mendapat Binaan Titanium Nipis ‘Super’

27
nextpit Samsung Galaxy Z Lipat 5 Sisi
© nextpit

Nampaknya tiada kekurangan khabar angin Galaxy Z Fold 6 akhir-akhir ini. Berikutan konfigurasi kamera telefon pintar boleh lipat generasi seterusnya Samsung yang dilaporkan, spesifikasi utama peranti itu juga telah muncul yang kini menunjukkan perubahan perkakasan radikal ke atas Galaxy Z Fold 5 (semakan).

Faktor bentuk dan binaan Samsung Galaxy Z Fold 6

Butiran baharu ini datang daripada pembocor Vietnam ChunVN, yang juga sering menjadi sumber berita orang dalam sejak kebelakangan ini tentang semua yang berkaitan dengan jenama mudah alih China. Menurut sumber yang tidak dinamakan, Galaxy Z Fold 6 disebut-sebut akan menampilkan nisbah aspek baharu yang berkemungkinan besar sedikit lebih lebar dan lebih dekat dengan Galaxy S24 Ultra (ulasan).

Ini bukan kali pertama bentuk Galaxy Z Fold 6 akan mencerminkan telefon bimbit utama Korea Selatan berbentuk bata semasa. Dilaporkan tahun lepas bahawa peranti boleh lipat mungkin lebih berkotak dan mempunyai tepi yang tajam.

Samsung Galaxy Z Fold 6

Mock up Samsung Galaxy Z Fold 6 yang didakwa menunjukkan nisbah bidang yang lebih luas. / © X/u/IceUniverse

Walau bagaimanapun, perubahan paling ketara yang dinyatakan ialah bagaimana Galaxy Z Fold 6 akan menggunakan titanium untuk bingkainya, sama seperti Galaxy S24 Ultra. Ini dikatakan menghasilkan faktor bentuk yang lebih nipis dan ringan berbanding pendahulunya, yang merupakan sesuatu yang telah dispekulasi sebagai keutamaan Samsung.

Mendapatkan cengkaman mantap Galaxy S24 Ultra adalah mudah.

Samsung Galaxy S24 Ultra dibina pada bingkai titanium yang menawarkan cengkaman yang baik dengan bentuk yang lebih bertinju dan bucu tajam. / © nextpit

Selain itu, ini akan meletakkan peranti pada tanda 11 mm apabila dilipat. Itu pengurangan besar dalam ketebalan berbanding dengan 13.4 mm Galaxy Z Fold 5. Apabila diletakkan menentang pesaing utama lain, Galaxy Z Fold 6 malah mungkin melepasi ketebalan OnePlus Open (ulasan) dan mungkin Google Pixel Fold 2 yang akan datang yang baru-baru ini digambarkan dengan faktor bentuk baharu juga.

Spesifikasi utama Samsung Galaxy Z Fold 6

Perkara menarik lain yang dinyatakan termasuk peranti yang dikuasakan oleh cipset Snapdragon 8 Gen 3 untuk Galaxy dan bateri 4,600 mAh yang lebih besar. Samsung boleh lipat gaya buku tahun lepas menampilkan bateri 4,400 mAh yang tidak berubah sejak Galaxy Z Fold 4. Terdapat juga UDC (kamera bawah paparan) yang dipertingkatkan pada skrin dalam.

Walaupun pemberi maklumat hanya menerangkan sistem tiga kamera, seorang lagi pembocor, Yogesh Brar, mencadangkan tetapan belakang akan kekal tidak berubah dengan 50 MP utama, 10 MP telefoto, dan 12 MP sensor ultra lebar. Sumber yang sama juga memberi lebih banyak cahaya pada skrin penutup yang dikatakan menggunakan panel 6.4 inci yang lebih luas.

Kalendar keluaran biasa Samsung meletakkan acara Unpacked seterusnya pada bulan Julai di mana Galaxy Z Fold 6 dan Galaxy Z Flip 6 akan diumumkan. Baru-baru ini dikhabarkan syarikat itu akan mendedahkan Cincin Galaxy pada acara yang sama juga.

Berdasarkan perincian ini, adakah anda fikir Galaxy Z Fold 6 akan menjadi entri yang lebih menarik daripada peranti boleh lipat terbaru Samsung? Kami tidak sabar-sabar untuk mendengar jawapan anda.