Galaxy Z Fold 6 dan Flip 6 Mengecewakan dengan Kelajuan Pengecasan Lapuk

12
nextpit Samsung Galaxy Z Lipat 5 Bahagian Belakang
© nextpit

Samsung dipercayai akan memperkenalkan Galaxy Z Fold 6 dan Galaxy Z Flip 6 pada bulan Julai. Kedua-dua telefon pintar boleh lipat generasi akan datang juga telah dibocorkan beberapa kali, tetapi selain daripada kebocoran tersebut, butiran tambahan terus muncul melalui pensijilan. Pemfailan terbaru nampaknya mendedahkan bagaimana telefon pintar boleh lipat Samsung yang akan datang akan melangkau peningkatan dalam bahagian pengecasan.

Kelajuan pengecasan perlahan yang sama dalam telefon boleh lipat Samsung

Seperti yang dilihat dalam pensijilan 3C China (melalui MySmartPrice), Galaxy Z Fold 6 dan Galaxy Z Flip 6 yang mempunyai nombor model SM-9560 dan SM-F7410, masing-masing telah menerima semua jelas daripada agensi itu. Selain daripada butiran rangkaian yang dilampirkan bersama pemfailan, ia turut menyenaraikan peranti untuk menyokong penyesuai perjalanan EP-TA800 25 watt Samsung, yang merupakan pengecas yang sama yang diiklankan untuk Galaxy Z Fold 5 (ulasan) dan Galaxy Z Flip 5 (ulasan) .

Pada asasnya, peranti boleh lipat yang akan datang berkemungkinan besar dinilai pada kelajuan pengecasan 25 W, yang tidak meningkat sejak 2020. Berdasarkan spesifikasi sedia ada, penarafan semasa boleh mengecas sama ada Galaxy Z Fold 5 atau Flip 5 daripada 0 hingga 50 peratus dalam 30 minit. Itu masih sederhana setakat ini, tetapi kelajuan pengecasan pastinya jauh ketinggalan jika dibandingkan dengan apa yang terdapat dalam alternatif boleh lipat lain seperti OnePlus Open (ulasan) dengan 67 W.

OnePlus Buka port USB-C 3.1 secara terperinci

OnePlus Open adalah salah satu telefon pintar boleh lipat premium dengan ciri pengecasan pantas yang dinilai pada 67 watt. / © nextpit

Selain butiran pengecasan, saluran keluar itu juga melihat kedua-dua bateri boleh lipat untuk diperakui. Bagaimanapun, kapasiti masing-masing masih tidak diketahui. Berdasarkan khabar angin, Galaxy Z Fold 6 dan Galaxy Z Flip 6 ditetapkan untuk menampilkan bateri yang lebih besar daripada pendahulunya.

Perubahan besar dalam Galaxy Z Fold 6 dan Flip 6 Samsung

Buat masa ini, Galaxy Z Fold 6 lipat penuh dijangka menampilkan bingkai titanium yang serupa dengan Galaxy S24 Ultra (ulasan) di samping faktor bentuk yang lebih bertinju dengan paparan dalaman dan luaran yang lebih luas. Sementara itu, kulit kerang Galaxy Z Flip 6 disebut-sebut akan membawakan paparan penutup yang lebih besar dengan engsel yang dipertingkatkan.

Kedua-duanya sepatutnya dikuasakan oleh Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 untuk Galaxy SoC, walaupun terdapat laporan bahawa clamshell Flip 6 mungkin dikuasakan oleh Exynos 2400 SoC di kawasan terpilih. Terdapat juga perbualan daripada rantaian bekalan mengenai Fold 6 melancarkan SE yang lebih murah dan varian Ultra yang lebih unggul.

Samsung amat dijangka untuk menjadi tuan rumah Unpacked seterusnya pada bulan Julai ini di Perancis. Siri Galaxy Watch 7 dan Galaxy Ring juga sepatutnya muncul di peringkat yang sama dengan peranti boleh lipat seterusnya syarikat.

Adakah anda fikir syarikat harus menjadikan 45 W sebagai kelajuan pengecasan telefon pintar minimum? Adakah mempunyai kelajuan pengecasan yang perlahan merupakan pemecah perjanjian untuk anda? Kami tidak sabar-sabar untuk mendengar fikiran anda.

Sumber:
MySmartPrice