Galaxy Z Fold 6 FE: Samsung Boleh Melancarkan Buku Boleh Lipat Lebih Murah

11
nextpit Kajian Samsung Galaxy Z Fold 5
© nextpit

Samsung telah menguasai bahagian yang lebih besar dalam pasaran boleh lipat dengan julat Galaxy Z Fold dan Z Flip. Walau bagaimanapun, ia juga tidak dapat dinafikan bahawa entri telefon boleh lipat baharu daripada jenama China mula mengalihkan perhatian daripada orang Korea Selatan, dengan salah satu sebab utama ialah titik harga yang lebih rendah. Samsung dilaporkan merancang untuk melancarkan Galaxy Z Fold 6 atau versi “Edisi Peminat” yang lebih murah untuk mengimbangi kekurangan tersebut.

  • Baca juga: Telefon Samsung Galaxy mana yang hendak dibeli pada tahun 2024

Mengapa Samsung melancarkan Galaxy Z Fold 6 yang lebih murah

Menurut penerbitan Korea Selatan, The Elec, Samsung merancang untuk memperkenalkan Galaxy Z Fold 6 yang lebih mampu milik, yang mungkin muncul sebagai Fold 6 FE bersama Z Fold 6 standard dan Galaxy Z Flip 6 cengkerang pada separuh kedua 2024. Ia dipercayai Samsung berasa terancam dengan kemunculan telefon lipat murah daripada syarikat China, termasuk Xiaomi dan Oppo.

Walau bagaimanapun, ia juga digambarkan bahawa barisan Galaxy Z Flip Samsung, termasuk Galaxy Z Flip 5 (ulasan), telah menjual lebih baik daripada barisan Galaxy Z Fold lipat buku dalam beberapa tahun kebelakangan ini. Pada nota ini (maafkan kata-kata!), Galaxy Z Fold 6 peringkat permulaan akan membantu Samsung mengimbangi bilangan dua faktor bentuk boleh lipatnya sambil meningkatkan jualan peranti boleh lipatnya dalam proses.

Samsung Galaxy Z Fold 5

Galaxy Z Fold 5 Samsung menggunakan engsel baharu untuk membolehkan panel lipatan rata tanpa sebarang jurang. / © nextpit

Sudah tentu, tidak dapat dinafikan bahawa Galaxy Z Fold 6 yang lebih murah akan menjejaskan jualan Galaxy Z Fold 6, dan seterusnya garis bawah gergasi teknologi Korea Selatan itu juga, seperti yang dinyatakan oleh outlet itu.

Kami juga boleh menambah dengan selamat sebab peranti boleh lipat Samsung hanya menambah sedikit kejutan dan penambahbaikan antara generasi. Sebagai contoh, OnePlus Open (ulasan) menjadi salah satu peranti boleh lipat kegemaran di pasaran apabila ia tiba dengan binaan nipis yang mengagumkan sebagai tambahan kepada kamera gred perdana.

Apakah nilai jualan Samsung Galaxy Z Fold 6 dan Flip 6?

Buat masa ini, tidak jelas bagaimana Samsung akan menjadikan telefon pintar Galaxy Z lebih menarik sekali lagi selain daripada bentuk serba boleh dan lipatan yang biasa. Kami mendengar tahun lepas bahawa orang Korea Selatan boleh meniru pesaingnya dan menjadikan Galaxy Z Fold 6 lebih nipis manakala Galaxy Z Flip 6 mungkin menggunakan skrin penutup yang lebih besar dan kamera yang lebih baik.

Galaxy Z Flip 6 dan Galaxy Z Fold 6 yang akan datang berkemungkinan besar akan dilengkapi dengan paparan IronFlex yang lebih sukar, cipset Snapdragon 8 Gen 3 Qualcomm dan ciri Galaxy AI yang serupa dengan trio Galaxy S24 (ulasan). Beberapa kelebihan segera cip baharu ialah pemproses dan grafik yang jauh lebih pantas serta hayat bateri yang lebih baik untuk peranti tersebut.

Mengenai harga, tidak diketahui berapa harga Galaxy Z Flip 6 atau Galaxy Z Fold 6. Mengetahui Samsung, telefon bimbit ini mungkin mempunyai harga yang sama dengan Galaxy Z Fold 6 peringkat permulaan mungkin beberapa ratus dolar lebih murah daripada model standard.

Jika diberi peluang, bagaimanakah anda menukar Galaxy Z Fold 6 atau Galaxy Z Flip 6? Sekiranya Samsung memberi tumpuan untuk menjadikannya lebih nipis dan lebih ringan? Adakah anda fikir mereka harus mengutamakan hayat bateri yang lebih lama dan binaan yang lebih tahan lama? Tekan kami dengan jawapan anda dalam komen.

Sumber:
The Elec